BVBIndicii BVB, în scădere

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 noiembrie 2015

Indicii BVB, în scădere

Jumătate din lichiditatea Bursei, susţinută de tranzacţii cu titluri Electrica

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 9,28 milioane de euro (41,32 milioane de lei).

Raportul zilnic emis de societatea de brokeraj Prime Transaction arată că "acţiunile listate la BVB nu au continuat evoluţia bună din prima zi a săptămânii". Brokerii notează că "cea mai mare scădere a fost cea a BET-FI, indicele SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea (FP), -0,93% după ce trei dintre cele şase acţiuni care îl compun au avut scăderi de peste 1%: SIF Moldova (SIF2), -1,46%, SIF Muntenia (SIF4), -1,53% şi SIF Oltenia (SIF5), -1,17%".

Indicele de referinţă BET a scăzut cu 0,44%, cele mai slabe evoluţii fiind cele ale Transelectrica (TEL), -1,02% şi OMV Petrom (SNP), -1,29%, cei doi emitenţi care au înregistrat şi cele mai mari creşteri din şedinţa de luni, potrivit sursei.

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Electrica SA" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii, pe piaţa "deal", în valoare de 18,62 milioane de lei. Cotaţia EL a urcat cu 0,34% la 11,96 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 0,19%, la 2,6 lei/unitate, în urma unui rulaj de 7,4 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni FP de 4,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,815 lei/unitate, în coborâre cu 0,61%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "SNGN Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 3,24 milioane de lei. Cotaţia SNG a stagnat la 29,1 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,44%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,5%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,67%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro