BVBLichiditate de 35 milioane de lei, sub media anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de 35 milioane de lei, sub media anului

Prime Transaction: "Peste 50% din rulaj a fost asigurat de tranzacţiile cu acţiunile Romgaz"  

Creşteri pe linie pentru indicii bursei noastre

Toate coşurile de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în teritoriul pozitiv, într-o zi în care valoarea tranzacţiilor înregistrate în Piaţa Principală a bursei noastre s-a ridicat la 35,38 milioane de lei, sub valoarea medie înregistrată în acest an, de 40,59 milioa-ne de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii au închis pe verde. Variaţiile au fost cuprinse între +0,27% pentru BET-BK şi +0,61% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,4 milioane euro, în uşoară scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Pes-te 50% din rulaj a fost asigurat de Romgaz (SNG). Din indicele BET, un singur emitent a avut o mişcare mai mare de un procent - titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au urcat cu 1,27%. Creşteri importante au mai înregistrat şi acţiunile SNG +0,94%, Purcari Wineries (WINE) +0,94% şi MedLife (M) +0,9%. La polul opus, cea mai slabă evoluţie a fost cea a acţiunilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care au scăzut astăzi (n.r. ieri) cu 0,77%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, valoarea transferurilor cu titlurile producătorului de gaze naturale ridicându-se la 14,92 milioane lei, într-o şedinţă în care cotaţia SNG a urcat la 37,6 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,385 lei/titlu, în creştere cu 0,21%, pe fondul unui rulaj de 8,89 milioane de lei.

Titlurile FP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,195 lei, în condiţiile unei valori transferate de 4,1 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au angrenat un rulaj de 0,39 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 14,3 lei, cu 0,39% peste referinţa din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii cu acţiunile SNG, în sumă de 3,33 milioane de lei, schimburile fiind realizate la preţul unitar de 37,4 lei, cu 0,4% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,5%, în timp ce indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 de titluri ale bursei noastre, a urcat cu 0,49%.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor a urcat cu 0,36%, în timp ce indicele BET-XT, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,45%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "TMK - Artrom" (ART): +6,11%

2. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,11%

3. "Oil Terminal" (OIL): +3,05%

4. "SIF Transilvania (SIF3): +1,37%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): +1,27%

------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uamt" (UAM): -11,40%

2. "Farmaceuitca Remedia" (RMAH): -7,57%

3. "Electroputere" (EPT): -4,17%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): -1,69%

5. "Romcarbon" (ROCE): -1,37%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS