Abonament gratuit

BVBLichiditate de 40,3 milioane de lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de 40,3 milioane de lei

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii s-a ridicat la 41,66 milioane de lei, puţin peste media zilnică a acestui an, de 40,3 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Anca Păltinenu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: " Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de cea din principalele burse europene, care au scăzut în şedinţa de tranzacţionare de miercuri. Indicele BET a câştigat 0,14% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,09% pentru ROTX şi +0,45% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 8,76 milioane de euro, aproape de media zilnică înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile VES (VESY), cu +14,71%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Electrica (EL) a avut cea mai bună evoluţie, +3,37%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Uamt (UAM), cu -5,71%, rulajul cu titlurile emitentului fiind redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -0,83%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 2,15 lei, cu 0,46% sub cel din şedinţa anterioară, rulajul cu acţiunile societăţii bancare fiind de 20,91 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa bursieră la preţul unitar de 13,66 lei/titlu, în creştere cu 0,15%, valoarea tranzacţionată însumând 8,99 milioane de lei.

Acţiunile Transgaz (TGN) au avansat ieri cu 0,57%, până la 352 lei, pe fondul unei valori transferate de 3,64 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de OMV Petrom (SNP), ale cărui acţiuni au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,3795 lei/titlu, în scădere cu 0,13%, în contextul unui rulaj de 2,91 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,12%, în timp ce indicele sectoului energetic BET-NG a urcat cu 0,32%.

Indicele extins BET­-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,2%, în timp ce indicele BET­-BK, reperul fondurilor de investiţii, a marcat un avans de 0,28%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie