Abonament gratuit

BVBLichiditate de 57 milioane lei, peste media anului

Mihai Iscusitu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de 57 milioane lei, peste media anului

Anca Păltineanu, Tradeville: "Indicii BVB au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 57,53 milioane de lei, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, peste media zilnică a acestui an, de 42,45 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene şi cele americane, care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,18% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,20% pentru BET-NG şi +0,2% în cazul BET Plus. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 12,17 milioane de euro, depăşind media zilnică de 9,25 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile UAMT (UAM), +14,12%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), cu +0,94%, în condiţiile tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Turism Felix (TUFE), cu -6,21%, pe fondul unui volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transelectrica (TEL), -0,99%, în condiţiile unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), care au înregistrat transferuri în valoare de 23,92 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,36 lei/titlu, în creştere cu 0,43%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,145 lei/titlu, în creştere cu 0,88%, valoarea tranzacţionată cu acţiunile FP însumând 10,12 milioane de lei.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,5 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 7,7 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj de 4 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 32,25 lei, în creştere cu 0,15%.

Prin piaţa "deal" au fost realizate cinci tranzacţii.

Două dintre acestea, au fost efectuate cu titlurile TLV, cu o valoare totală de 3,3 milioane de lei, la un preţ de 2,35 lei/acţiune, în stagnare faţă de referinţa din piaţa "regular".

A mai fost realizat un transfer "deal", în valoare de 1,9 milioane de lei, cu titlurile FP, ce a fost efectuată la preţul 1,15 lei/acţiune, cu 1,32% peste nivelul de referinţă.

Cea de-a treia tranzacţie negociată, în sumă de 0,97 milioane de lei, a fost derulată cu titlurile BRD, la preţul de 13,5 lei/acţiune, acelaşi cu cel din piaţa "regular".

Un alt schimb "deal" a fost efectuat cu titlurile Transgaz (TGN), la un preţ de 350 lei/acţiune, cu 1,13% sub referinţă, valoarea tranzacţiei fiind de 0,28 milioane de lei.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,08%, apreciere similară cu cea a indicelui BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a cunoscut o creştere de 0,06%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Uamt" (UAM): +14,12%

2. "Ves" (VESY): +7,48%

3. "Electroputere" (EPT): +4,55%

4. "Candmag" (COMI): +4,17%

5. "Casa de Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,80%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Turism Felix" (TUFE): -6,21%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -3,68%

3. "Aages" (AAG): -3,27%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,11%

5. "Sif Moldova" (SIF2): -1,82%

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie