Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVBLichiditate de doar 18 milioane de lei

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de doar 18 milioane de lei

Indicii BVB au închis în teritoriul negativ 

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost de 18 milioane de lei, sub cel din ziua bursieră anterioară, dar şi sub media zilnică a acestui an, de 43,48 milioa­ne de lei, în condiţiile în care oscilaţiile coşurilor de acţiuni de la bursa noastră au fost mai degrabă modeste.

Echipa de la Prime Transaction a descris, în raportul zilnic al societăţii, tabloul de ieri al pieţei astfel: "Şedinţă roşie pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,29% pentru BET-FI şi -0,55% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost destul de redusă astăzi (n.r. ieri), doar 18 milioane de lei. Din cadrul indicelui BET, doar patru companii au închis şedinţa pe plus, cea mai mare creştere fiind cea a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) +0,93%. La capitolul scăderi, am avut cinci societăţi care au închis şedinţa cu o scădere de peste un procent. Cel mai mare declin a fost cel al acţiunilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care s-au corectat azi (n.r. ieri) cu 3,21%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 3,86 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului bancar fiind de 2,5 lei/unitate, în depreciere cu 1,19%.

Locul al doilea în acest clasament a fost OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,4095 lei/titlu, în scădere cu 0,36%, valoarea tranzacţionată însumând 2,8 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,4 lei/acţiune, în depreciere cu 1,03%, pe fondul unei valori transferate de 2,09 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 32,8 lei/titlu, în coborâre cu 1,35%, în contextul unui rulaj de 2,01 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnate o singură tranzacţie, care a fost încheiată cu titlurile SNP la preţul unitar de 0,41 lei/acţiune, în depreciere cu 0,41% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", pe fondul unei valori transferate de 0,82 milioane de lei.

BET-NG, a încheiat prima şedinţă bursieră a săptămânii în scădere cu 0,49%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră coboară cu 0,46%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, s-a depreciat cu 0,40%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Grupul Industrial Electrocontact" (ECT): +13,64%

2. "Ropharma" (RPH): 5,66%

3. "Bermas" (BRM): +5,65%

4. "Prebet" (PREB) +2,50%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): +0,93%

--------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Altur" (ALT): -5,26%

2. "Oil Terminal"(OIL): -5%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -3,85%

4. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -3,21%

5. "Zentiva" (SCD): -2,47%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS