Abonament gratuit

BVBLichiditatea se îmbunătăţeşte într-o nouă şedinţă de stagnare

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea se îmbunătăţeşte într-o nouă şedinţă de stagnare

Scădere de 0,5% pentru indicele BET-FI

Piaţa şi-a revenit uşor ieri din apatia care a caracterizat ultimele săptămâni, cel puţin la nivelul lichidităţii, valoarea tranzacţiilor urcând peste media zilnică din acest an, de 41,12 milioane de lei, la aproximativ 57,61 milioane de lei.

Grosul tranzacţiilor a fost realizat pe doar trei titluri, respectiv ale celor două societăţi bancare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), şi pe acţiunile Romgaz (SNG), care au asigurat împreună peste 71% din rulajul şedinţei de la mijlocul săptămânii. De altfel, aceste titluri au fost printre puţinele care au încheiat ziua bursieră în teritoriul pozitiv din componenţa indicelui BET, într-o zi în care o singură acţiune inclusă în referinţa pieţei a crescut cu mai mult de un procent.

În general, piaţa a stagnat din nou, oscilaţiile indicilor fiind marginale, cu excepţia indicelui SIF-urilor şi a Fondului Proprietatea (FP), care a pierdut ieri 0,5% după ce, cu doar o zi înainte, coşul de acţiuni a crescut cu 2,91%. BET a coborât cu 0,01%, la 9.228,59 de puncte.

Anca Păltineanu, analist de investiţii la Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie mixtă, mai mult negativă, spre deosebire de cea de pe principalele burse europene şi cele americane care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,01% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între o depreciere de 0,5% (BET-FI) şi o creştere de 0,01% (BETPlus, ROTX). Valoarea totală a tranzacţiilor de pe piaţa reglementată a fost de 12,17 milioane de euro, depăşind media zilnică de 9,16 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Ves Sighişoara (VESY), cu un salt de 8,70%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile SNG cu o creştere de 1,03%, pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Şantier Naval Orşova (SNO), cu o depreciere de 6,29%, având un volum ce depăşeşte media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Purcari Wineries (WINE), cu minus 1,29%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus astfel de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au înregistrat transferuri în valoare de 19,88 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 13,54 lei/unitate, în creştere cu 0,59%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNG, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 34,25 lei/unitate, valoa-rea tranzacţionată însumând doar 12,3 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au înregistrat transferuri de 10,59 milioane de lei, terminând ziua bursieră la preţul unitar 2,355 lei/acţiune, în apreciere cu 0,21%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,4 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 3,73 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată ieri nicio tranzacţie.

Indicele BET-NG, al sectorului energetic, a scăzut cu 0,13%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a coborât ieri cu 0,08%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +8,7%

2. "TMK - Artrom" (ART): +4,65%

3. "Electroputere" (EPT): +4,55%

4. "Conted" (CNTE): +3,85%

5. "Altur" (ALT): +2,7%

---------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -6,29%

2. "Ropharma" (RPH): -4,94%

3. "Condmag" (COMI): -4%

4. "Turism Felix" (TUFE): -2,86%

5. "Vrancart" (VNC): -1,85%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie