Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBLichiditatea - sub media zilnică a anului trecut

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea - sub media zilnică a anului trecut

BET se menţine peste reperul de 10.000 de puncte 

Valoarea tranzacţiilor realizate în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 32,7 milioane de lei, sub rulajul mediu zilnic al anului trecut, de circa 40 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

După ce luni, indicele BET, reperul pieţei noastre de capital, a închis pentru prima data în ultimii mai bine de 12 ani peste reperul de 10.000 de puncte, ieri coşul de acţiuni a urcat cu 0,11%, la 10.035,47 puncte.

Echipa de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii:" Evoluţii preponderent pozitive pentru indicii BVB. BET-BK a înregistrat cel mai mare avans, de 0,14%, în timp ce singurul indice care a închis şedinţa cu o mică corecţie a fost cel al sectorului energetic, BET-NG, care a scăzut cu 0,01%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,8 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Cel mai lichid emitent a fost SIF Oltenia (SIF5) cu un aport de 6,31 milioane lei la valoarea tranzacţionată, urmat de Banca Transilvania (TLV) cu o lichiditate de 6,27 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, doi emitenţi au înregistrat creşteri mai mari de un 1%: Electrica (EL), +1,41% şi Nuclearelectrica (SNN), +1,24%. La polul opus, trei emitenţi au închis şedinţa în scădere: Transgaz (TGN), -2,76%, Sphera Franchise Group (SFG), -1,02% şi Banca Transilvania (TLV), -0,19%, iar şase emitenţi au închis la preţul din şedinţa de ieri".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile SIF5, cotaţia societăţii încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,7 lei, în creştere cu 0,75%.

Pe poziţia a doua se găsesc acţiunile TLV, preţul acţiunii instituţiei de credit fiind în scădere cu 0,19%, până la 2,615 lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile FP, care au încheiat ziua bursieră la preţul de 1,24 lei, în creştere cu 0,4%.

Titlurile TGN au închis ziua la preţul de 355 lei, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile transportatorului de gaze naturale fiind de 3,87 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,11%, apreciere similară cu cea a indicelui extins BET-XT.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a crescut cu 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroaparataj" (ELJ): +15,00%

2. "Armătura" (ARM): +14,20%

3. "Zentiva" (SCD): +5,13%

4. "Condmag" (COMI): +4,76%

5. "Transilvania Construcţii" (COTE): +4,76%

---------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Transgaz" (TGN): -2,76%

2. "Uamt" (UAM): -2,06%

3. "Electrocontact" (ECT): -1,96%

4. "Aerostar" (ARS): -1,79%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -1,62%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS