BVBMarcel Murgoci, Estinvest Focşani: "«Banca Transilvania» a ţinut «capul de afiş» al acestei şedinţe de tranzacţionare"

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "«Banca Transilvania» a ţinut «capul de afiş» al acestei şedinţe de tranzacţionare"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 24,56 milioane de lei (5,43 milioane euro), mai mic decât luni (8,8 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "În şedinţa de astăzi (n.r. ieri) am avut o lichiditate sub cea din zilele anterioare. S-au tranzacţionat acţiuni de 5 milioane de euro, pe fondul scăderii indicilor bursieri cu aproape jumătate de procent. Aceas-tă scădere este în contradicţie cu ceea ce se întâmplă pe plan extern - creşteri de indici atât pe piaţa americană, cât şi cea germană. În general, busele din Europa sunt uşor în creştere. Este de remarcat, în primul rând, lichiditatea pe «Banca Transilvania» (TLV), această acţiune a ţinut «capul de afiş» al şedinţei de tranzacţionare, cu o lichiditate de aproape 12 milioane de lei, pe fondul unei scăderi de aproape un procent şi jumătate a cotaţiei. Până în acest moment nu am văzut tranzacţii speciale".

Astfel, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV. Cotaţia a scăzut cu 1,47%, preţul de închidere fiind de 2,34 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 0,2%, la 24,75 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,84 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 1,69 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,796 lei/unitate, în scădere cu 0,25%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 1,61 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 0,57%, ultimul preţ fiind de 0,2615 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,53%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,52%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,12%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,45%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,2%.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. sunteti de groaza : reluari ale declaratiilor nejustificate decat de umplerea spatiului de tiparit-consumati hartia degeaba!

  1. JALNIC, autoarea articolului repeta in a doua parte ce a spus in prima parte, poate pricepem mai bine zicerile din putul gandirii lui M.M. guru din Focsani !

   Ne cerem scuze pentru repetia din corpul articolului.

   A fost o eroare tehnica, pe care am remediat-o.

   Va multumim pentru observatie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro