BVB / MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI:"O piaţă destul de liniştită"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 octombrie 2015

"O piaţă destul de liniştită"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 26,55 milioane de lei (6,01 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat astăzi (ieri, n.r.) un volum de tranzacţionare de aproximativ 6 milioane de euro, sub media curentă a anului. Indicii bursieri au stagnat faţă de şedinţa de vineri, cu uşoare modificări, şi nu a existat o corelaţie a acestora cu ce s-a întâmplat pe bursele externe, care au evoluat şi ele contradictoriu. Putem remarca doar cele câteva tranzacţii de tip «deal», care par a face parte, ca profil, din portofoliul aceluiaşi cumpărător. Per ansamblu, a rezultat o piaţă destul de liniştită, calmă, atât din punct de vedere al tranzacţionării, cât şi din punct de vedere al evoluţiei indicilor".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,11 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,13%, la 0,789 lei/unitate.

Titlurile "SIF Transilvania" (SIF3) s-au depreciat cu 0,37%, la 0,2665 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,51 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,46 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,39 lei/unitate, în urcare cu 0,21%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,41 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,5%, ultimul preţ fiind de 30,45 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, cinci tranzacţii. Una dintre aceastea a fost realizată cu acţiuni "Impact Developer & Contractor" (IMP) în valoare de 6 milioane de lei, la un preţ de 1,15 lei/unitate, în scădere cu 3,36% faţă de referinţă. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), în valoare de 2,22 milioane de lei la preţul de 11,1 lei/acţiune, în stagnare. De asemenea, a mai fost consemnată o tranzacţie de 1,62 milioane de lei cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP), în scădere cu 0,51% la preţul de 0,786 lei/unitate. Nu în ultimul rând, au fost înregistrate alte două transferuri de tip "deal": unul dintre acestea a vizat acţiuni "SIF Banat-Crişana" (SIF1) şi s-a ridicat la valoarea de 1,6 milioane de lei, iar celălalt, de 0,86 milioane lei, a fost realizat cu titluri "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB).

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,08%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,09%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,15%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro