BVBMarcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Rulajul de pe Bursă, destul de slab"

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 noiembrie 2015

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Rulajul de pe Bursă, destul de slab"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere "uşoară", pe fondul unei lichidităţi de jumătate din media zilnică anuală, de 7,03 milioane de euro (peste 31,21 milioane de lei).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat că şedinţa de ieri a fost "liniştită, pe fondul unui rulaj destul de slab, având în vedere şedinţa de luni". Lichiditatea a fost susţinută de tranzacţiile cu acţiuni "Banca Transilvania" (TLV), "Fondul Proprietatea" (FP) şi "Romgaz" (SNG).

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii atât pe piaţa "Regular" cât şi pe cea "Deal", în valoare de aproape 12,85 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,59%, la 2,57 lei/unitate.

Titlurile FP s-au depreciat cu 0,12%, la 0,815 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,94 milioane de lei.

Au mai fost schimbate acţiuni SNG de 4,03 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 28,2 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,37%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat aceeaşi evoluţie.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat uşor, cu 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,43%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,47%.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro