BVBPreţul acţiunilor "Amonil" Slobozia s-a apreciat cu 14,1%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 mai 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată prin scăderea valorii de tranzacţionare faţă de sesiunea anterioară, pe fondul deprecierii cursurilor la majoritatea simbolurilor tranzacţionate.

Titlurile emise de societăţile de investiţii au înregistrat vineri scăderile ale preţurilor, fapt care a condus la deprecierea cu 1,87% a indicelul BET-FI, pînă la nivelul de 11.133,4 puncte. Valoarea tranzacţiilor efectuate cu titluri SIF a fost de 14,7 miliarde de lei, reprezentînd aproximativ 26% din totalul bursier (56,7 miliarde de lei).

"Amonil" Slobozia

Cursul acţiunilor AMO s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de vineri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea tranzacţiilor a fost de 2,1 miliarde de lei, la un număr de peste 15 milioane de acţiuni tranzacţionate. Pe parcursul şedinţei au fost transferate două pachete de cîte 1.000.000 de acţiuni fiecare, la preţul de 135 lei şi respectiv 143 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 146 lei/acţiune, cu 14,1% mai mare decît nivelul înregistrat la sfîrşitul sesiunii de joi. Consiliul de administraţie al societăţii a convocat AGA, pentru data de 31 mai, avînd pe ordinea de zi reanalizarea strategiei de funcţionare, în condiţiile aprobării programului de subvenţionare a agriculturii.

"Impact" Bucureşti

Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de vineri, preţul titlurilor IMP a scăzut de la 4.980 lei la 4.900 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la cursul de 4.930 lei/acţiune, cu 0,6% mai mic decît preţul de închidere de joi. Cel mai mare pachet transferat vineri a numărat 30.000 de acţiuni, preţul tranzacţiei fiind de 4.960 lei/acţiune. Societatea îşi majorează capitalul social cu suma de 58 miliarde de lei, ca urmare a subscrierii de către acţionari a unui număr de 58 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei, din cele 61,1 milioane de titluri emise.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul titlurilor RRC s-a depreciat pe parcursul sesiunii bursiere de vineri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea tranzacţiilor a fost de 21,5 miliarde de lei, la un număr de peste 33 milioane de acţuni transferate. În prima parte a şedinţei a fost tranzacţionat un pachet de 5 milioane de acţiuni la preţul de 650 lei/acţiune. Acesta a fost cel mai mare pachet transferat în cadrul şedinţei de vineri. Cursul de închidere a fost de 642 lei/acţiune, în scădere cu 3,9% faţă de nivelul de la finele sesiunii anterioare.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Evoluţia cursului titlurilor TLV s-a înscris pe un trend descendent pe parcursul sesiunii bursiere de vineri, pe fondul unei lichidităţi în scădere faţă de şedinţa de joi. Preţul a crescut în prima parte a şedinţei de la 5.800 lei la 5.900 lei, după care, pînă aproape de sfîrşit, a oscilat între aceste două valori. Ultimele tranzacţii au fost efectuate la preţul de 5.800 lei/acţiune, acelaşi cu cel înregistrat la sfîrşitul şedinţei bursiere de joi.

Notă: Săgeţile indică trendul pe care s-a înscris preţul acţiunilor respective în timpul şedinţei bursiere de vineri.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro