BVB / PRIME TRANSACTION: "Acţiunile şi-au mai revenit"

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 septembrie 2015

"Acţiunile şi-au mai revenit"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, "după evoluţia slabă de ieri (marţi, n.r.)", BET-FI având cea mai mare creştere, de 0,72%, "ajutat de evoluţia bună a titlurilor Fondului Proprietatea (FP), de +1,15%", arată raportul zilnic de tranzacţionare a firmei de brokeraj Prime Transaction.

"Tot cu 1,15% s-au apreciat şi acţiunile Transgaz (TGN), singurele acţiuni «Blue Chip» care au înregistrat creşteri mai mari de 1% în afară de FP", potrivit sursei. Valoarea tranzacţiilor a rămas la un nivel apropiat de cel din ziua precedentă, totalizând 5,36 milioane de euro, din care 5,06 milioane lei pe piaţa de acţiuni şi 287.031 lei pe cea a certificatelor.

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de aproape 4,9 milioane de lei. Cotaţia TLV a stagnat la 2,395 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni FP de 4,9 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,791 lei/unitate.

Titlurile Electrica (EL) au consemnat transferuri de 3,04 milioane lei. Preţul de închidere a fost de 11,92 lei/unitate, după o apreciere de 0,34%.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie cu acţiuni Albalact SA (ALBZ) în valoare de 309.000 lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,51%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,5%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,49%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,38%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb