Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

BVB/ PRIME TRANSACTION:"Cel mai redus rulaj din ultimele şase luni"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"Cel mai redus rulaj din ultimele şase luni"

Aprecieri pe linie pentru indicii bursei 

Prima şedinţă de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă printr-un rulaj anemic, de doar 13,34 milioane de lei, cu mult sub media zilnică consemnată în acest an, de 46,41 milioane de lei, circa o treime din lichiditate fiind asigurată de transferurile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV).

Totuşi, din punctul de vedere al cotaţiilor, şedinţa a avut un parcurs pozitiv, toţi cei nouă indici ai BVB încheind ziua bursieră de ieri în creştere, indicele BET marcând un avans de 1,16%, în condiţiile în care unsprezece din cei cincisprezece emitenţi ce-l compun au cunoscut aprecieri.

Brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia de ieri a pieţei astfel: "Săptămâna a debutat cu creşteri pentru toţi indicii bursieri. Variaţiile au fost cuprinse între o creştere de 0,57% pentru BET-FI şi o apreciere de 1,16% pentru BET. Lichiditatea de azi (n.r. ieri) a fost de doar 13,3 milioane lei, cea mai slabă din ultimele şase luni. Din cele 13 milioane lei, 4,8 milioane de lei au reprezentat tranzacţii cu acţiuni TLV, în timp ce alte trei milioane reprezintă transferuri cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP). Din cadrul indicelui BET s-au remarcat azi (n.r. ieri) acţiunile OMV Petrom (SNP), cu o creştere de 1,75% şi titlurile TLV, care au urcat cu 1,7%. La polul opus, doar două companii din BET au scăzut în şedinţa de azi (n.r. ieri): Sphera Franchise Group (SFG), care s-au depreciat cu 0,79% şi Transelectrica (TEL), care s-au retras cu 0,24%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,09 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,895 lei, în creştere cu 1,13%.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 12,7 lei, în creştere cu 0,79%, pe fondul unei valori transferate de 0,85 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au încheiat ziua la preţul de 9,53 lei/titlu, în creştere cu 0,32%, rulajul pe acest simbol fiind de 0,66 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" de la BVB nu s-a înregistrat niciun astfel de transfer.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 1%, iar indicele energetic BET-NG a încheiat ziua de luni cu o apreciere similară, de 0,96%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +7,87%

2. "Condmag" (COMI): +6,67%

3. "Electroaparataj" (ELJ): +6,42%

4. "Artrom" (ART): +5,41%

5. "Electromagnetica" (ELMA): +3,76%

-----

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -8%

2. "Oil Terminal" (OIL): -3,96%

3. "Patria Bank" (PBK): -3,72%e 4. "Zentiva" (SCD): -3,09%

5. "IAR Braşov" (IARV): -2,52%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS