Abonament gratuit

BVB / PRIME TRANSACTION: "Tranzacţii de 2,2 milioane euro, record negativ al acestui an"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

"Tranzacţii de 2,2 milioane euro, record negativ al acestui an"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse în sesiunea de tranzacţionare de vineri, într-o zi în care pieţele europene au marcat scăderi ale cotaţiilor, iar cele din Statele Unite au fost închise, în condiţiile în care Ziua Independenţei a fost sâmbătă.

BET, ce cuprinde cele mai lichide şaptesprezece acţiuni ale pieţei noastre, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,06%, în timp ce BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a marcat un avans de 0,1%.

În ton cu tendinţa înregistrată în ultima perioadă, valoarea transferurilor a continuat să scadă, vineri rulajul fiind de numai 11,04 milioane de lei, circa o cincime din media zilnică a acestui an, de 50,26 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână (n.r. săptămâna trecută) cu valori preponderent pozitive. BET-NG a înregistrat cel mai mare avans, cu o evoluţie de 0,3%, în timp ce singurul indice pe minus a fost BET-FI, ce a înregistrat o corecţie de 0,15%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 2,2 milioane euro, un record negativ în acest an. SIF Oltenia (SIF5) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 2,6 milioane lei. Mai avem alţi doi emitenţi care au reuşit să treacă de pragul de un milion lei valoare tranzacţionată: Banca Transilvania (TLV) şi Fondul Proprietatea (FP). FP este singurul emitent din BET care a închis în teritoriul negativ, având o scădere de -0,79%. Cinci emitenţi au închis şedinţa pe zero, iar două companii au înregistrat avansuri de peste un procent: Alro (ALR), 2,86% şi Purcari Wineries (WINE), 1,36%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile SIF Oltenia, care au stagnat la preţul de 2,2 lei,

Poziţia a doua în acest clasament a fost ocupată de titlurile Banca Transilvania, ce au încheiat ziua bursieră în creştere cu 0,23%, la 2,15 lei/unitate, acţiunile instituţiei de credit din Cluj cumulând un rulaj de 1,24 milioane de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea s-au depreciat cu 0,79%, la 1,26 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 1,18 milioane lei.

Locul al patrulea în topul valorii tranzacţionate a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), ce au angrenat un rulaj de 0,94 milioane de lei, cotaţia producătorului de gaze naturale cunoscând un avans de 0,17%, la 30,3 lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BETPlus a avut o creştere de 0,05%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Sinteza" (STZ): +10,62%

2. "Socep" (SOCP): 3,65%

3. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,25%

4. "Alro" (ALR): +2,86%

5. "Turbomecanica" (TBM): +2,53%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Artego" (ARTE): -5,95%

2. "Electromagnetica" (ELMA): -5,76%

3. "Zentiva" (SCD): -4,46%

4. "Altur" (ALT): -1,92%

5. "Erste Group Bank" (EBS): -1,50%

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie