BVBProfitul societăţii "Bermas" Suceava a scăzut cu 25%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri s-a ridicat la 60,1 miliarde de lei, în scădere cu aproximativ 30% faţă de sesiunea precedentă. A fost efectuată, totodată, o tranzacţie cu 61 de obligaţiuni BRD la un preţ cu 3% mai mare decît principalul (25 milioane de lei). Indicii bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii, pe fondul deprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate. Astfel, BET şi BET-C s-au apreciat cu 0,25%, respectiv 0,53%, în timp ce nivelul indicelui BET-FI, care urmăreşte evoluţa titlurilor SIF, a scăzut cu 0,74% (120,98 puncte).

Pe parcursul şedinţei de ieri, "Bermas" Suceava a raportat pentru primele şase luni de activitate din 2004 un profit net de 13,5 miliarde de lei, în scădere cu aproximativ 25% faţă de nivelul înregistrat în primul semestru 2003. Raportat la aceeaşi perioadă de timp, societatea a înregistrat o creştere de 6% a veniturilor totale comparativ cu nivelul înregistrat cu un an în urmă. Cheltuielile totale au evoluat în acelaşi sens, însă ritmul lor de creştere l-a devansat pe cel al veniturilor. Nivelul cheltuielilor totale ale companiei la 30 iunie este de 16,8 miliarde de lei, cu 11,25% peste valorea aferentă aceleiaşi perioade din 2003.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de marţi o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum de tranzacţionare în scădere sensibilă (de aproape cinci ori) faţă de sesiunea anterioară. Au fost transferate 3,8 milioane de acţiuni, în valoare totală de 9,1 miliarde de lei. Intervalul în care a oscilat preţul a fost cuprins între 2.350 lei şi 2.440 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 2.400 lei/titlu, în creştere uşoară (1,3%) faţă de preţul de închidere de luni.

"Sinteza" Oradea

Pe parcursul şedinţei bursiere de marţi, preţul acţiunilor STZ s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost transferate 602.879 de acţiuni, din care 172.500 au făcut obiectul unei tranzacţii perfectate în prima parte a sesiunii, la cursul de 2.100 lei/titlu. Acesta a fost cel mai mare pachet transferat ieri. Preţul de închidere a fost de 2.090 lei/acţiune, în creştere cu 4,5% comparativ cu preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie în sesiunea de luni. Brokerii consideră că preţul acţiunilor STZ s-a apreciat pe parcursul sesiunii de ieri, ca urmare a raportării de către societate a rezultatelor financiare pe primul semestru, în creştere semnificativă comparativ cu anul anterior.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Preţul titlurilor RRC s-a înscris în prima parte a şedinţei bursiere pe un trend ascendent, ajungînd pînă la un maxim de 620 lei/acţiune. La acest preţ a fost efectuată o singură tranzacţie cu un număr de 100.000 de acţiuni. În partea a doua a şedinţei cursul a înregistrat o uşoară scădere, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectă la preţul de 617 lei/titlu, cu 2,3% mai mare decît cursul de închidere de luni. Cel mai mare pachet transferat a numărat 1 milion de acţiuni, restul pachetelor tranzacţionate avînd maxim 500.000 de titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro