Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

BVBRulaj de 32 milioane de lei, sub media zilnică a anului

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 32 milioane de lei, sub media zilnică a anului

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, o evoluţie preponderent pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, majoritatea indicilor încheind ziua bursieră în creştere.

Volumul înregistrat a fost de 31,68 milioane de lei (6,79 milioane de euro), sub valoarea medie zilnică a acestui an, de 53,9 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri) indicii BVB au avut o evoluţie mai degrabă pozitivă, influenţaţi şi de evoluţiile principalelor burse vest-europene care au avansat, însă nu cu mult, în prima parte a zilei.

Indicele BET a câştigat 0,21% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,66% pentru BET-FI şi +0,55% pentru BET-NG.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Electroputere (EPT) cu +5%, pe fondul tranzacţionării unui volum de doar 1.250 de acţiuni.

În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor OMV PETROM (SNP) a avut cea mai bună evoluţie, +2,04%, în condiţile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile SIF Oltenia (SIF5) cu -5,63%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind semnificativ sub media ultimului semestru.

Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Transelectrica (TEL), -1,57%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), cu o valoare tranzacţionată de 6,74 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,956 lei/unitate, în creştere cu 0,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), preţul de închidere al cotaţiei societăţii bancare fiind de 15,2 lei/unitate, în urcare cu 1,33%, rulajul consemnat cu acţiunile BRD fiind de 5,84 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,525 lei, în scădere cu 1,56%, pe fondul unei valori transferate de 5,39 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Transgaz (TGN), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 397 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 2,19 milioane de lei, cotaţia acţiunii TNG înregistrând un declin de 0,25%.

Prin piaţa "deal" a fost înregistrat un transfer cu titlurile BRD, în valoare de 1,09 milioane de lei, tranzacţia fiind realizată la preţul unitar de 15,2 lei, în creştere cu 1,33%.

O altă tranzacţie derulată pe această piaţă, în valoare de 0,34 milioane de lei, a fost înregistrată cu acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), la preţul de 31 de lei/titlu, în scădere cu 0,64%.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un recul de 0,25%

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a urcat cu 0,04%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroputere" (EPT): +5,00%

2. "Altur" (ALT): +3,28%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,31%

4. "Artego" (ARTE): +2,19%

5. "OMV Petrom" (SNP): +2,04%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Olternia" (SIF5): -5,63%

2. "Dafora" (DAFR): -4,96%

3. "OIL Terminal" (OIL): -4,40%

4. "Electrocontact" (ECT): -3,70%

5. "Sinteza" (STZ): -2,74%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS