Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BVBRulaj de 37 milioane de lei, sub media anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de 37 milioane de lei, sub media anului

Scădere de 0,15% pentru BET-FI 

Valoarea transferurilor derulate în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 37,34 milioane de lei (7,9 milioane de euro), sub rulajul mediu consemnat în acest an, de 42,63 milioane de lei, într-o zi bursieră în care opt din cei nouă indici ai BVB au înregistrat creşteri.

Cele mai mari avansuri, de 0,53%, au fost bifate de indicele energetic BET-NG şi de BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, la polul opus găsindu-se indicele financiar BET-FI, ce a coborât cu 0,15%.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Prima şedinţă din această săptămâna s-a încheiat cu evoluţii preponderent ascendente pentru indicii BVB, BET-FI fiind singurul care a închis ziua în scădere. Rulajul a mai crescut comparativ cu şedinţa precedentă, însă a rămas tot la un nivel scăzut, în comparaţie cu media ultimelor două săptămâni. Din cadrul indicelui BET s-au remarcat două companii având creşteri de peste 4%: Purcari Wineries (WINE) +4,35% şi MedLife (M) +4,13%. La polul opus, cel mai mare declin a fost cel al titlurilor Transgaz (TGN), care s-au depreciat cu 0,68%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Electrica (EL), a căror cotaţie a urcat cu 1,38%, la 11,05 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 9,91 milioane de lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,22%, până la 2,285 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 8,4 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în clasamentul rulajului s-au plasat acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror cotaţie a cunoscut o retragere de 0,5%, la 1,005 lei, pe fondul unei lichidităţi de 3,96 milioane de lei.

Titlurile Romgaz (SNG) au coborât cu 0,63%, la preţul de 31,8 de lei, valoarea tranzacţionată cu acţiunile producătorului de gaze naturale fiind de 2,53 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost derulate, în total, trei tranzacţii.

Două dintre acestea au fost realizate cu titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), la preţul unitar de 12,02 lei, cu 0,33% sub referinţa din piaţa "regular", valoarea transferului fiind de 3,76 milioane de lei.

A mai fost derulat un transfer "deal" cu acţiunile SNG, în sumă de 1,6 milioane de lei, la preţul de 32 lei, similar cu referinţa.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,25%, în timp ce indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,26%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +4,58%

2. "Purcari Wineries" (WINE): +4,35%

3. "Teraplast" (TRP): +4,20%

4. "MedLife" (M): +4,13%

5. "Cemacon" (CEON): +3,41%

           

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroaparataj" (ELJ): -15,00%

2. "Socep" (SOCP): -2,78%g3081

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,68%

4. "Biofarm" (BIO): -1,49%

5. "Ves Sighişoara" (VESY): -0,78%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie