Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

BVBRulaj de circa 85 milioane de lei

MIHAI ISCUSITU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de circa 85 milioane de lei

Aproape 60% din valoarea tranzacţiilor a fost dată de pachetul de 31,2% din Cemacon  

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 84,8 milioane de lei, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, peste media zilnică a acestui an, de 39,2 milioane de lei, în condiţiile în care aproape 60% (58,6%) din valoarea tranzacţionată a fost dată un transfer de tip "deal" cu 31,2% din acţiunile Cemacon (CEON)

Practic, vineri au fost schimbate 157,8 milioane de acţiuni CEON, în valoare de 49,7 milioane de lei, la preţul unitar de 0,315 lei, în scădere cu 3,67%, sub referinţă.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Toţi indicii au închis pe plus în şedinţa de astăzi (n.r. vineri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,14% pentru BET şi +0,39% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a urcat azi (n.r. vineri) până la 84,8 milioane lei, în contextul în care mai bine de 49,7 milioane de lei reprezintă tranzacţia de tip «deal» cu 31,2% din capitalul Cemacon (CEON). Din cadrul BET, două companii au înregistrat creşteri de peste 2%: Purcari Wineries (WINE) +2,53% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +2,28%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Electrica (EL), care au înregistrat transferuri în valoare de 10,18 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 10,8 lei/titlu, în creştere cu 1,41%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 33,9 lei/titlu, în scădere cu 0,15%, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 8,28 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,115 lei, în scădere cu 0,24%, pe fondul unei valori transferate de 6,26 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile WINE, care au angrenat un rulaj de 2,95 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de vinuri fiind de 20,3 lei.

Indicele BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,14%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut o creştere de 0,23%.

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET-NG, a avut un avans de 0,25%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS