Abonament gratuit

BVBRulajul se menţine sub media anului

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Rulajul se menţine sub media anului

Indicele energetic bifează cel mai bun parcurs al zilei, pe fondul aprecierii SNN 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri uşor în teritoriul pozitiv, în contextul în care rulajul înregistrat a fost de 28,73 milioane de lei, peste valoarea tranzacţionată în şedinţa precedentă, dar totuşi mult sub valoarea medie zilnică din acest an, care a coborât la 41,22 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Şedinţa de astăzi (n.r. ieri) s-a încheiat cu creşteri pentru toţi indicii bursieri. Variaţiile au fost însă modeste, fiind cuprinse între o creştere de 0,02% pentru BET-FI şi o apreciere de 0,33% în cazul BET-NG. Nici în şedinţa de astăzi (n.r. ieri) nu putem remarca un avans semnificativ al lichidităţii. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,03 milioane euro, 46% reprezentând tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV). Din cadrul indicelui BET remarcăm avansul titlurilor Nuclearelectrica (SNN), care au urcat cu 1,72% până la 10,66 lei/acţiune. A fost singura companie din BET care a avut o variaţie de peste un procent. Un alt aspect de remarcat este faptul că două componente ale indicelui BET nu au avut astăzi (n.r. ieri) nicio tranzacţie, fără să fie vorba de vreo suspendare de la tranzacţionare. Este vorba de Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB)".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 13,51 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,13 lei, în depreciere cu 0,23%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,954 lei/titlu, în stagnare, valoarea tranzacţionată însumând 6,94 milioane de lei.

Acţiunile SNN au avansat ieri pe fondul unei valori transferate de 2,26 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de OMV Petrom (SNP), ale cărui acţiuni au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,366 lei/titlu, în urcare cu 0,14%, în contextul unui rulaj de doar 1,41 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o apreciere de 0,1%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Oltchim" (OLT): +10,51%

2. "Prebet" (PREB): +5,45%

3. "Rompetrol Well Services" (PTR): +3,85%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,19%

5. "Patria Bank" (PBK): +2,84%

-----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves Sighişoara" (VESY): -14,05%

2. "Condmag" (COMI): -6,67%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,73%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -2,17%

5. "Romcarbon" (ROCE): -1,25%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie