BVBScăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 martie

Scăderi pe linie pentru indici

Tranzacţii de 36,8 milioane lei, sub media zilnică a anului trecut

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în ton cu scăderile pieţelor internaţionale, ce au fost afectate de problemele de la Silicon Valley Bank. Indicele BET, ce reflectă dinamica celor mai tranzacţionate 20 de titluri ale bursei noaste, a avut un declin de 0,94%, la 12.355 de puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus a coborât cu 0,9%, până la 1.845 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 36,8 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut, de 95 milioane lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a fost derulat niciun schimb.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Bursa de la Bucureşti s-a aliniat la evoluţia negativă a pieţelor internaţionale de astăzi (n.r. vineri), iar indicii s-au depreciat în medie un punct procentual. BET-FI a avut cea mai bună evoluţie, scăzând doar cu 0,63%, în timp ce indicele BETAeRO s-a depreciat cu 1,68%. Valoarea tranzacţionată a fost de 7,5 milioane euro, comparabilă cu cea din şedinţa precedentă. Rulajul primelor trei acţiuni cele mai tranzacţionate - Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP) şi Nuclearelectrica (SNN), a genera o treime din valoarea totală tranzacţionată. Majoritatea emitenţilor din cadrul indicelui BET au avut dinamici negative ale preţurilor acţiunilor.

În piaţa "regular", clasamentul valorii schimburilor a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 6,2 milioane de lei, titlurile SNP încheind ziua în scădere cu 0,52%, la preţul de 19,18 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 0,6%, până la preţul de 0,489 lei, pe fondul unor tranzacţii de 4,5 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce s-au depreciat cu 2,52%, la preţul de 46,4 lei, în condiţiile unui rulaj de 2,7 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 0,94%, la preţul de 2,115 lei, pe fondul unor schimburi de 1,9 milione de lei.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 30 de titluri de la BVB, s-a depreciat cu 0,92%, până la 1.075 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un recul de 1,23%, la 953 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prefab" (PREH): +9,57%

2. "SIF Hoteluri" (CAOR): +6,67%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +2,41%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +2,33%

5. "Bittnet Systems" (BNET): +1,72%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uamt" (UAM): -10,68%

2. "Erste Groupe Bank" (EBS): -5,14%

3. "Comelf" (CMF): -4,57%

4. "Turbomecanica" (TBM): -4,21%

5. "Şantierul Naval Orşova" (SNN): -2,52%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BRAVO SNO (Santierul Naval Orsova), inca mai exista societati cu productie constructii nave, Romania are viitor, oamenii au ce lucra! Bravo intregului colectiv de la echipa manageriala si pana la toti muncitorii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro