Abonament gratuit

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Rulaj de 31,5 milioane lei, sub media zilnică a anului  

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în teritoriul negativ, în contextul în care rulajul înregistrat a fost de 31,55 milioane de lei, sub valoarea medie zilnică din acest an, de 40,29 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei, astfel: "Toţi indicii au închis pe roşu în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,22% pentru BET-FI şi -0,82% în cazul BET-BK. Lichiditatea a crescut comparativ cu şedinţele precedente, ajungând la 6,6 milioane euro. Din cadrul indicelui BET, remarcăm astăzi (n.r. ieri) evoluţia descendentă a titlurilor Nuclearelectrica (SNN) care au coborât cu 4,49%, până la 10,22 lei/acţiune în contextul în care în AGA a fost respins dividendul suplimentar solicitat de Fondul Proprietatea (FP). Un alt emitent care a înregistrat un declin important este Electrica (EL), -3,26%, până la 10,4 lei/acţiune. La capitolul creşteri, doar trei companii din BET au închis şedinţa pe plus: OMV Petrom (SNP) +0,4%, Sphera Franchise Group (SFG) +0,28% şi Romgaz (SNG) +0,15%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 2,16 lei, cu 1,14% sub cel din şedinţa anterioară, rulajul cu acţiunile societăţii bancare fiind de 5,43 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa bursieră la preţul unitar de 0,958 lei/titlu, în scădere cu 0,21%, valoarea tranzacţionată însumând 5,05 milioane de lei.

Acţiunile SNP au avansat ieri până la 0,38 lei, pe fondul unei valori transferate de 4,83 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de SNG, ale cărui acţiuni au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 33,95 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 4,2 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost consemată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o depreciere de 0,53%, în timp ce indicele BET-XT, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,5%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +14,29%

2. "Oltchim" (OLT): +8,99%

3. "Prebet" (PREB): +4,79%

4. "Ropharma" (RPH): +3,66%

5. "Oil Terminal" (OIL): +2,30%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -12,24%

2. "Comelf" (CMF): -10,89%

3. "Bermas" (BRM): -9,45%

4. "Nuclearelectrica" (SNN): -4,49%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): -4,32%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie