BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de luni de la BVB a fost de 18,9 milioane de lei, sub şedinţa anterioară în care s-a înregistrat o lichiditate de 23 milioane de lei, dar şi sub media zilnică a anului de 40,16 milioane de lei.

Analiştii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii au închis şedinţa în scădere. Variaţiile au fost cuprinse între -0,24% pentru BET-NG şi -0,58% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor de azi (n.r. ieri) a fost de 3,9 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă, cel mai lichid emitent fiind tot Banca Transilvania (TLV). Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost cea a acţiunilor Alro Slatina (ALR) care au urcat cu 1,77%. La polul opus avem titlurile Nuclearelectrica (SNN) cu o depreciere de 1,86%, Purcari Wineries (WINE) -1,32%, Fondul Proprietatea (FP) -1,26% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) -1,14%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 7,72 milioane de lei, în creştere cu 0,62%, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,445 lei/unitate.

Locul al doilea în acest clasament a fost Romgaz (SNG), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37,3 lei/titlu, în scădere cu 0,27%, valoarea tranzacţionată însumând 2,41 milioane de lei.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,74 lei/acţiune, în scădere cu 1,86% pe fondul unei valori transferate de 1,76 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,175 lei/titlu, în scădere cu 1,26%, în contextul unui rulaj de 1,67 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,32%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Socep " (SOCP): +6,13%

2. "Turism Felix" (TUFE): +3,13%

"Alumil" (ALU): +2,90%

4. "Uztel" (UZT) +2,30%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +2,13%

---------------------------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uamt" (UAM): -9,79%

2. "Casa de Bucovina-Club de Munte"(BCM): -5,45%

3. "Dafora" (DAFR): -3,67%

4. "Iar Braşov" (IARV): -3,49%

5. "Cemacon" (CEON): -2,50%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cum vine asta?!: Toţi indicii au închis şedinţa în scădere. Variaţiile au fost cuprinse între -0,24% pentru BET-NG şi -0,58% în cazul BET-FI. Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,32%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră s-a apreciat cu 0,14%.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS