Abonament gratuit

BVBScăderi pe linie pentru indicii Bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii Bursei

Rulaj de numai 5,49 milioane de euro, sub media anului 

Lichiditatea înregistrată în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a situat la 5,49 milioane de euro, sub media zilnică a anului de 9,21 milioane de euro, într-o şedinţă în care prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Toţi indicii BVB au scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,88% pentru BET-FI şi -0,23% în cazul indicelui BET Plus. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,5 milioane euro, aflându-se în continuare sub media anului curent. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent, având un aport de 41% din valoarea tranzacţionată. Din cadrul indicelui BET, doar doi emitenţi au închis şedinţa pe plus: TLV, cu o creştere de 0,39% şi Digi Communication (DIGI), cu un plus de 0,31%. La polul opus, titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat cea mai mare scădere, respectiv de 1,89%. Au fost patru emitenţi care au închis şedinţa în stagnare, din care Medlife (M), a închis fără să înregistreze vreo tranzacţie".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, a căror cotaţie a urcat până la preţul unitar de 2,58 lei, pe fondul unui rulaj de 10,88 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au angrenat un rulaj de 2,93 milioane de lei, într-o şedinţă în care cotaţia băncii a coborât cu 0,39%, la 15,3 lei, lichiditatea înregistrată fiind de 2,93 milioane de lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 1,19 lei, în scădere cu 0,42%, pe fondul unui rulaj de 1,66 milioane de lei.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au încheiat ziua bursieră la preţul de 13,96 lei, în scădere cu 1,69%, valoarea tranzacţiilor cu titlurile SNN ridicându-se la 1,25 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,24%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic, a scăzut cu 0,46%.

BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,38%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,67%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +14,56%

2. "Uztel" (UZT): +13,33%

3. "Bermas" (BRM): +5,71%

4. "Artego" (ARTE): +4,76%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,33%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Turism Felix" (TUFE): -5,88%

2. "Condmag" (COMI): -4,55%

3. "Erste Group Bank" (EBS): -2,84%

4. "Altur" (ALT): -2,67%

5. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -2,50%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie