Abonament gratuit

BVBScăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

MIHAI ISCUSITU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Rulaj de numai 27 milioane de lei 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut un debut de săptămână negativ din punctul de vedere al cotaţiilor, indicele BET înregistrând un declin de 1,69% în timp ce indicele BET-FI a coborât cu 0,69%.

Lichiditatea a fost de numai 27,05 milioane de lei, sub media zilnică a acestui an, de 38,83 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost consemnată nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,68 milioane euro, aportul transferurilor cu acţiunile Banca Transilvania (TLV) fiind de peste 20%. Scăderile de azi (n.r. ieri) au venit în contextul în care pieţele internaţionale înregistrează deprecieri în urma conflictului comercial dintre SUA şi China, Statele Unite impunând taxe noi pe anumite bunuri importate din China, reacţia Chinei fiind de a impune, la rândul ei, taxe pe bunurile provenite din SUA. Din cadrul indicelui BET, două companii au reuşit să închidă şedinţa pe plus: Alro Slatina (ALR) +2,26% şi MedLife (M) +0,34%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost cea a acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD) care au coborât cu 3,26%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 7,73 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,1 lei/titlu, în scădere cu 2,33%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,374 lei/titlu, în depreciere cu 2,98%, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 4,34 milioane de lei.

Acţiunile BRD au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 11,28 lei, pe fondul unei valori transferate de 3,36 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au angrenat un rulaj de 2,58 milioane de lei, cotaţia SNG fiind de 33,8 lei, un recul de 0,73%.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a scăzut cu 1,51%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a cunoscut o scădere de 1,08%.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o depreciere de 1,59%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Armătura" (ARM): +15,00%

2. "Conted" (CNTE): +9,17%

3. "Electrocontact" (ECT): +4,65%

4. "Oil Terminal" (OIL): +3,02%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,86%

---------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Carbochim" (CBC): -10,09%

2. "Uamt"(UAM): -9,73%

3. "Bermas" (BRM): -7,20%

4. "Artego" (ARTE): -4,17%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -3,52%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS