ICT

BVB şi RASDAQAcţiunile FP au atins un nou maxim şi au generat 40% din rulaj

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 01 octombrie 2014

Acţiunile FP au atins un nou maxim şi au generat 40% din rulaj

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au atins marţi un nou maxim şi au generat 40% din rulajul bursei de la Bucureşti, susţinând alături de emitenţi din sectorul energetic şi bancar evoluţia pozitivă a pieţei.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide acţiuni, au avansat cu câte 0,8%.

BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Investitorii au tranzacţionat marţi acţiuni în valoare de 59,87 milioane de lei (13,57 milioane de euro), din care 23,5 milioane de lei din operaţiuni cu titluri ale Fondul Proprietatea.

Acţiunile Fondul Proprietatea au închis în urcare cu 1,4%, la 0,9490 lei/unitate, dar au atins în prima oră de tranzacţii un nou maxim, la 0,9550 lei/unitate. La cotaţia de la sfârşitul şedinţei, discountul dintre valoarea activului net şi preţul pe acţiune se situează la aproape 25%.

Maxim Moldovan, analist "Prime Transaction", ne-a declarat: "Indicii BVB au încheiat al treilea trimestru pe o notă pozitivă, creşterile ajungând până la 1,75% în cazul BET-FI. Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au închis la un nou maxim istoric (0,949 lei/acţiune), pe fondul anulării acţiunilor răscumpărate de FP în cadrul programului doi, fapt ce permite demararea celui de-al patrulea program de răscumpărări pentru 990,9 milioane acţiuni (7,32% din capitalul social)".

Fondul Proprietatea a anunţat că a primit avizul ASF pentru anularea a 1,1 miliarde de acţiuni proprii cumpărate în cadrul celui de-al doilea program de răscumpărare şi va iniţia în următoarele zile al patrulea program de achiziţie de titluri, aprobat încă din aprilie de acţionari.

Societatea nu poate deţine mai mult de 10% din acţiunile proprii şi avea nevoie de decizia ASF pentru putea începe achiziţiile prin programul al patrulea. Totodată, Fondul Proprietatea a anunţat joi că va cere în noiembrie acordul acţionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de răscumpărare de acţiuni, care va începe după încheierea celei de-a patra runde de achiziţii.

Programele de răscumpărare de acţiuni proprii fac parte din strategia Fondului Proprietatea de a reduce discountul dintre valoarea activului net şi preţul acţiunilor.

Pe locul al doilea după lichiditate a fost Banca Transilvania (TLV), cu schimburi de 16 milioane de lei, din care 13,8 milioane de lei prin trei transferuri deal, potrivit Mediafax. Titlurile Banca Transilvania au crescut 1,2% şi au sprijinit avansul general al pieţei.

O lichiditate mai ridicată au consemnat şi titlurile OMV Petrom (SNP), cu 4,4 milioane de lei, din care 2,35 milioane de lei printr-un deal.

Operaţiuni pe segmentul deal au mai fost derulate şi cu SIF Moldova (SIF2), în valoare de 725.000 de lei, precum şi cu un pachet de acţiuni Natura Quattuor Energia Holdings pentru 327.000 de lei.

Indicele extins BET XT a crescut cu 1%, iar BET BK a avansat cu 0,9%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro