Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

BVB şi RASDAQBursa a închis în scădere

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa a închis în scădere

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de ieri, cu o lichiditate mai ridicată decât cea înregistrată în primele două zile ale săptămânii, la care au contribuit decisiv operaţiunile cu acţiuni ale Fondului Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), dar şi mai multe deal-uri.

Indicele BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au scăzut cu 0,2%, pe un rulaj de 23,2 milioane de lei (5,25 milioane de euro), realizat în cea mai mare parte în prima jumătate a zilei. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

BET FI, indice format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat un declin de 0,6% şi a tras în jos piaţa, în timp ce indicele sectorului energetic, BET NG, a stagnat.

"Piaţa s-a caraterizat printr-o lichiditate mai bună faţă de marţi, dar, din nou, ajutată de tranzacţiile efectuate pe piaţa deal. Luna august, în general, nu excede la capitolul lichiditate, dar bursa ar putea fi animată de raportările financiare aferente primului semestru din 2014, raportări programate pentru acestă lună. În plus, tensiunile geopolitice par să afecteze pieţele externe, fapt ce ar putea să aibă o influenţă negativă asupra bursei de la Bucureşti", a declarat directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci, citat de Mediafax.

Lichiditatea a fost asigurată în principal de tranzacţiile cu acţiuni Romgaz şi Fondul Proprietatea, cu o contribuţie substanţială din partea mai multor deal-uri semnificative.

Acţiunile Romgaz au acumulat tranzacţii în valoare de 9,78 milioane de lei, inclusiv două deal-uri de 5,17 milioane de lei. Următoarele cele mai lichide titluri au fost cele ale Fondului Proprietatea, cu 7,42 milioane de lei.

Cotaţia Romgaz a avansat cu 1,1%, în timp ce Fondul Proprietatea a rămas la acelaşi preţ din ziua precedentă.

Investitorii au mai tranzacţionat acţiuni de peste un milion de lei şi în cazurile Electrica (EL), cu 1,16 milioane de lei, şi BRD Groupe Societe Generale (BRD), cu 1,03 milioane de lei, incluzând un transfer de tip deal de 452.000 lei.

Acţiunile Electrica au scăzut cu 0,2%, la 11,02 lei/titlu, dar s-au menţinut peste pragul de 11 lei de la listarea companiei pe bursă în urmă cu circa o lună.

Indicele extins BET XT a scăzut cu 0,3%, în timp ce BET BK au coborât cu 0,4%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS