BVB ŞI RASDAQ/OFERTA PUBLICĂ DE RĂSCUMPĂRARE A ACŢIUNILOR FP S-A ÎNCHEIAT IERIFondul Proprietatea va răscumpăra 7,41 acţiuni la fiecare 100 de acţiuni subscrise spre vânzare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 decembrie 2014

Fondul Proprietatea va răscumpăra 7,41 acţiuni la fiecare 100 de acţiuni subscrise spre vânzare

Ieri a fost ultima zi a ofertei publice de răscumpărare a 750 milioane de acţiuni Fondul Proprietatea, la un preţ de 1,11 lei/titlu, lansată pe 3 noiembrie. Indicele de alocare stabilit în cadrul ofertei publice de cumpărare este 0,0741855191. Suprasubscrierea a fost de 13,48 ori, adică la fiecare 100 de acţiuni subscrise spre vânzare Fondul Proprietatea va răscumpăra 7,41 acţiuni.

Preţul de răscumpărare a fost cu 18,7% peste cotaţia de închidere din şedinţa anterioară anunţării preţului de achiziţie, valoarea operaţiunii ridicându-se astfel la 832,5 milioane lei (188,3 milioane euro).

Oferta face parte din cel de-al patrulea program de achiziţie de titluri proprii, început la 1 octombrie. Programul poate fi derulat până în noiembrie 2015 şi vizează achiziţia a maxim 990.855.616 de acţiuni proprii, reprezentând 7,97% din capital.

Bursa a închis în scădere uşoară, trasă în jos de marile companii din energie şi Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în stagnare, trasă în jos de Fondul Proprietatea (FP) şi de marile companii din sectorul energetic, OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), în timp ce declinul a fost limitat de Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD).

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide acţiuni, au scăzut cu 0,1%, după ce la mijlocul zilei înregistrau un avans de 0,1%. BET Plus include cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Bursa de la Bucureşti a fost închisă luni, când s-a sărbătorit ziua naţională a României.

Tranzacţiile au totalizat 34,38 milioane de lei (7,74 milioane de euro), cu 70% din lichiditate rezultată din schimburile din a doua parte a zilei, potrivit Mediafax.

În sectorul energetic, investitorii au operat transferuri cu acţiunile Romgaz de 12,1 milioane de lei, iar cotaţia producătorului de gaze naturale a coborât cu 0,6%. Scăderi uşor mai ridicate au înregistrat şi celelalte companii mai mari din energie, dar pe rulaje mai reduse.

Astfel, OMV Petrom a coborât cu 0,8%, după transferuri de 2,3 milioane de lei, iar Transgaz (TGN) a înregistrat un declin de 1,1%, în contextul unor tranzacţii de 2,7 milioane de lei.

Şi acţiunile Electrica (EL) au terminat pe minus, cu 1%, însă schimburile derulate de investitori s-au situat uşor sub 1 milion de lei.

Indicele BET NG, al companiilor din energie, a coborât cu 0,5%, în timp ce BET FI, compus din SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a închis în linie cu piaţa, cu o scădere de 0,1%.

Acţiunile Fondul Proprietatea au scăzut cu 0,7%, iar tranzacţiile au totalizat 1,68 milioane de lei.

În sectorul bancar, acţiunile Banca Transilvania (TLV) au crescut cu 1,3%, iar titlurile BRD cu 1,2%. Dacă schimburile cu titlurile Banca Transilvania s-au ridicat în piaţa regular la 3,2 milioane de lei, cele cu acţiunile BRD s-au oprit la 414.400 lei.

Rulajele pe acţiunile celor două instituţii de credit au fost susţinute de operaţiunile derulate pe segmentul deal al bursei. Astfel, au fost transferate printr-un singur deal titluri Banca Transilvania de 3,46 milioane de lei, în timp ce alte patru operaţiuni de acest fel au vizat acţiuni BRD de 5 milioane de lei.

Pe segmentul deal al pieţei a mai avut loc şi un transfer cu acţiuni Natura Quattuor Energia Holdings (SCPS) de 429.250 lei.

Indicele extins BET XT a scăzut cu 0,1%, iar BET BK a stagnat.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro