BVBTitlurile "Banca Transilvania", în topul lichidităţii

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 decembrie 2016

Titlurile "Banca Transilvania", în topul lichidităţii

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de joi în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 29,55 milioane de lei (6,56 milioane euro), mai mic decât miercuri (8,25 milioane euro).

"Indicii au avut variaţii mici în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), majoritatea înregistrând scăderi uşoare.

BET s-a depreciat cu 0,19%, în principal pe seama scăderilor de preţ ale acţiunilor Fondului Proprietatea (FP), -0,63% şi OMV Petrom (SNP), -0,43%. Cele mai bune performanţe ale zilei au venit de la titlurile Erste Bank (EBS), cu o creştere de 1,2%, şi Nuclearelectrica (SNN), +0,93%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,5 milioane de euro, dintre care 6 milioane cu acţiuni şi 500 000 cu certificate", precizează raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,74 milioane de lei. Cotaţia TLV a stagnat, preţul de închidere fiind de 2,36 lei/unitate.

Titlurile " Romgaz" (SNG) au scăzut cu 0,21%, la 24,2 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,32 milioane de lei.

Totodată, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 2,11 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,02 lei/unitate, în creştere cu 0,36%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transelectrica" (TEL), cu un rulaj de 1,79 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 29 lei/unitate, în coborâre cu 0,17%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Au fost încheiate două tranzacţii "deal" cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), însumând 2,45 milioane de lei, în urcare cu 0,36%, la preţul de 11,02 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,19%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,2%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,2%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,15%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,06%.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro