Abonament gratuit

BVBTitlurile bancare, vedetele şedinţei de tranzacţionare

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Titlurile bancare, vedetele şedinţei de tranzacţionare

BET urcă pentru cea de-a şasea şedinţă la rând 

Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cele două bănci lichide de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au cumulat în şedinţa de tranzacţionare de ieri, atât pe piaţa "regular" cât şi pe cea "deal", transferuri în valoare de circa 100 milioane de lei, reprezentând 77% din rulajul total înregistrate ieri la BVB.

Toate coşurile de acţiuni au marcat creşteri în penultima şedinţă a săptămânii, BET urcând cu 1,22%, până la 7.533,85 de puncte, în ceea ce a reprezentat cea de-a şasea zi de creştere consecutivă pentru principalul indice al pieţei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au descris şedinţa de tranzacţionare de ieri, astfel: " Toţi indicii au închis pe plus, variaţiile fiind cuprinse între +0,56% pentru BET-FI şi +1,31% în cazul BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a depăşit astăzi (n.r. ieri) 130 milioane lei, în creştere substanţială comparativ cu şedinţele precedente. Aproape jumătate din volum a fost asigurat de tranzacţiile cu acţiunile TLV - 51,2 milioane lei pe piaţa principală plus trei tranzacţii «deal» în valoare totală de 10,8 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, nicio companie nu a înregisrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). S-au remarcat acţiunile Bursa de Valori Bucureşti (BVB), +4,41%, Digi Communications NV (DIGI), +3,7% şi BRD, +3,3%".

În piaţa "regular", cele mai lichide acţiuni au fost TLV, ce au urcat cu 1,07%, până la preţul de 1,89 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 51,2 milioane de lei.

Titlurile BRD s-au apreciat la preţul de 11,88 lei/unitate, în contextul unei valori transferate de 37,8 milioane de lei.

După acţiunile bancare, pe poziţia a treia în clasamentul lichidităţii de la BVB s-au situat titlurile Electrica (EL), care au cumulat transferuri de 10,44 milioane de lei, cotaţia companiei înregistrând o creştere de 2,05%, până la 10 lei/titlu.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,823 lei/titlu, în creştere cu 0,12%, în contextul unui rulaj de 4,11 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost înregistrate în total patru tranzacţii.

Transferurile cu acţiunile TLV au fost realizate la preţul de 1,924 lei, peste referinţa din piaţa "regular".

A mai fost realizat un schimb cu titlurile FP, la preţul de 0,827 lei, cu 0,61% peste referinţă, valoarea tranzacţiei fiind de 2,89 milioane de lei.

Un al treilea transfer "deal" a fost derulat cu acţiunile BRD, în valoare de 1,19 milioane de lei, schimbul fiind realizat la preţul unitar de 11,9 lei, cu 3,48% peste cel din piaţa "regular".

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a urcat cu 1,2%, apreciere similară cu cea a indicelui BET Plus.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 1,04%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Oltchim" (OLT): +14,91%

2. "Prefab" (PREH): +13,25%

3. "Conted" (CNTE): +11,29%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): +10,00%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +7,25%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanica Ceahlau" (MECF): -9,66%

2. "Oil Terminal"(OIL): -3,53%

3. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -3,20%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -1,68%

5. "Erste Group Bank" (EBS): -0,67%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS