BVBTransferuri cu 1% din SIF Oltenia, realizate prin piaţa "deal"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Transferuri cu 1% din SIF Oltenia, realizate prin piaţa "deal"

BET-FI, singurul indice în creştere 

Şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcată de un rulaj de numai 25,6 milioane de lei, circa jumătate (48,2%) din această sumă fiind dată de două transferuri derulate prin piaţa "deal" cu acţiunile SIF Oltenia (SIF5), tranzacţiile încheindu-se la preţul unitar de 2,17 lei, cu 1,4% peste referinţa din piaţa "regular", valoarea schimburilor fiind de 12,369 milioane de lei.

Cele 5,7 milioane de titluri tranzacţionate reprezintă aproape 1% din capitalul societăţii de investiţii financiare.

Schimburile apar în contextul în care marţi, 9 octombrie, a fost finalizată tranzacţia prin care SIF5 şi-a vândut, către Erste Group Bank, pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 de milioane de euro.

A mai fost înregistrat un transfer prin această piaţă cu acţiunile Nuclearelectrica (SNN), în valoare de 1,56 milioane de lei, la preţul unitar de 7,8 lei/acţiune, cu 0,38% sub referinţă.

De asemenea, a fost derulată o tranzacţie "deal" cu titlurile Fondul Proprietatea (FP), la preţul unitar de 0,93 de lei, valoarea schimbului fiind de 1,395 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a detaliat evoluţia de ieri a bursei noastre: "Astăzi (n.r. ieri), indicii BVB au avut o evoluţie în general negativă, fiind influenţaţi inclusiv de evoluţiile din principalele burse vest-europene, cât şi cele nord-americane, care au scăzut în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,67% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,68% pentru BET-TR şi +0,19% pentru BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni pe piaţa reglementată a fost de 5,50 milioane de euro, mult sub media zilnică de 10,8 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Oltchim (OLT), cu +4,66%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut cea mai bună evoluţie, +0,40%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Oil Terminal S.A. (OIL), cu -3,97%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, titlurile MedLife (M) au avut cea mai slabă evoluţie a zilei, -2,17%, pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular" de la BVB, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, cu transferuri în valoare de 1,9 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,919 lei/acţiune, în scădere cu 1,18%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 13,3 lei/acţiune, în stagnare, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 1,81 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,381 lei, în stagnare, transferurile cu titlurile producătorului de petrol şi gaze însumând 0,83 milioane de lei.

Locul al patrulea a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,35 lei, în scădere cu 0,84%, transferurile cu acţiunile instituţiei de credit fiind în sumă de 0,8 milioane de lei.

Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a consemnat o retragere de 0,46%.

Indicele BET-NG, coşul de acţiuni al sectorului energetic, s-a depreciat cu 0,49%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,39%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Oltchim" (OLT): +4,66%

2. "Alumil" (ALU): +2,84%

3. "Dafora" (DAFR): +2,70%

4. "Socep" (SOCP): +2,58%

5. "Sif Oltenia" (SIF5): +1,64%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Oil Terminal" (OIL): -3,97%

2. "MedLife" (M): -2,17%

3. "Aages" (AAG): -1,96%

4. "Digi Communications" (DIGI): -1,72%

5. "Vrancart" (VNC): -1,57%

Opinia Cititorului ( 4 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Sau cu rascumparari! Sau mai bine amadoua ca sunt bani ,,,,

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Sau hai cu investițiile!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Hai cu sifonarile!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Rascumparari ca la Sif1 5000 act/ zi, o zi da ,una nu?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS