BVBTransferuri de 278 miliarde de lei cu titluri "Rompetrol Rafinare"

RALUCA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 aprilie 2004

Lichiditatea şedinţei bursiere de joi a crescut comparativ cu ziua anterioră, vedetele fiind din nou titlurile "Rompetrol Rafinare" (RRC). Valoarea tranzacţiilor efectuate cu acţiuni RRC a fost de 278,1 miliarde de lei şi reprezintă aproape 90% din totalul bursei (310,5 miliarde de lei). Pe parcursul şedinţei au fost realizate trei tranzacţii speciale cu 311 milioane de acţiuni "Rompetrol Rafinare", la preţul de 690 lei/acţiune. Cursul titlurilor RRC a înregistrat o uşoară scădere în prima parte a sesiunii, de la 620 lei la 600 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, nivelul maxim atins fiind de 650 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 630 lei/acţiune, în creştere cu 5% comparativ cu sesiunea anterioară.

Cursurile titlurilor emise de societăţile de investiţii s-au menţinut la un nivel constant, pe fondul unor volume mici de tranzacţionare. Cele mai lichide au fost acţiunile SIF "Oltenia", valoarea transferurilor efectuate cu acestea fiind de 2,7 miliarde de lei.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Preţul acţiunilor BRD a oscilat pe parcursul sesiunii bursiere între 23.500 lei şi 24.400 lei/acţiune. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 10,1 miliarde de lei, la un număr de peste 400.000 de titluri trans-ferate. Preţul ultimei tranzacţii a fost de 23.900 lei/acţiune, în scădere cu 2,5% comparativ cu şedinţa de miercuri. În ultimele minute ale sesiunii, titlurile BRD au fost oprite de la tranzacţionare, întrucît banca a comunicat rezultatele financiare aferente anului 2003. Marcel Murgoci, broker la "Estinvest" Focşani consideră că "Banca încearcă prin acest comunicat să susţină preţul acţiunilor şi să redea încrederea investitorilor pentru titlurile BRD".

"Banca Transilvania"

Preţul acţiunilor TLV a cres-cut pe parcursul sesiunii bursiere de la 7.400 lei la 7.500 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 7.500 lei/acţiune, cu 2% mai mare decît nivelul înregistrat la sfîrşitul şedinţei precedente. Mihai Orlean, broker la "Carpatica Invest" Sibiu consideră: "Aprecierea preţului acţiunilor TLV, se datorează faptului că astăzi este ultima zi cînd acestea mai pot fi cumpărate pentru a putea beneficia de acţiuni cu titlu gratuit".

SIF "Moldova

În prima parte a sesiunii bursiere, cursul titlurilor SIF2 a crescut de la 3.550 lei la 3.600 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 3.550 lei/acţiune, în creştere cu 1,4% comparativ cu şedinţa anterioară. Au fost tranzacţionate peste 650.000 de acţiuni, în valoare de 2,3 miliarde de lei.

"Şantierul Naval Orşova"

În cadrul sesiunii bursiere de ieri a fost efectuată o singură tranzacţie cu 500 de titluri SNO la preţul de 60.000 lei/acţiune. Cursul este cu 3,5% mai mare decît nivelul înregistrat la sfîrşitul şedinţei bursiere de miercuri. Marcel Murgoci consideră că "Interesul mare al investitorilor faţă de aceste acţiuni este determinat de faptul că societatea are o politică de dividend atractivă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro