BVB Tranzacţii de 78,5 milioane lei, sub media zilnică a anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai

Tranzacţii de 78,5 milioane lei, sub media zilnică a anului

Creşteri pentru majoritatea indicilor

BET bifează un nou record istoric

Valorea schimburilor realizate în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 78,5 milioane lei, sub media zilnică a anului de 130 milioane lei, circa 90% provenind din schimburile cu acţiuni.

Indicii au avut în mare parte creşteri, într-o zi cu aprecieri ale pieţelor europene. Indicele BET, ce captează dinamica celor mai lichide douăzeci de titluri ale bursei noastre, urcat cu 0,57%, până la 17.781 de puncte, un nou record istoric. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,11%, până la la 3.231 de puncte, în vreme ce indicele BET-FI, al fostelor SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a avut un recul de 0,9%, până la 58.295 de puncte.

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 13,4 milioane lei, titlurile instituţiei de credit încheind ziua în creştere cu 0,8%, la preţul de 31,55 lei.

Pe poziţia a doua în topul lichidităţii s-au situat acţiunile Romgaz (SNG), ce au crescut cu 4,08%, la preţul de 58,7 lei, în condiţiile unor schimburi de 12,2 milioane lei.

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat ziua în creştere cu 0,66%, la preţul unitar de 137,2 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 5,8 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului rulajului s-au situat titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), ce au cumulat un rulaj de 4,9 milioane lei, acţiunile instituţiei de credit încheind ziua în scădere cu 1,26%, la preţul de 18,76 lei.

În piaţa "deals" a avut loc o tranzacţie cu acţiuni Banca Transilvania, în valoare de 3,2 milioane lei, schimbul fiind realizat la preţul unitar de 31,85 lei, cu 1,76% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un avans de 0,98%, până la 1.277 de puncte, în vreme ce indicele BET-XT, al celor mai lichide treizeci de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,55%, până la 1.506 puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1."UCM Reşiţa" (UCM): +15,00%

2. "Energopetrol" (ENP): +14,29%

3. "Antibiotice" (ATB): +9,55%

4. "Mecanică Fină" (MECE): +5,60%

5. "Romgaz" (SNG): +4,08%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -9,82%

2. "Electroargeş" (ELGS): -7,98%

3. "Condmag" (COMI): -7,69%

4. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): -4,58%

5. "Erste Group Bank" (EBS): -4,16%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am si eu o curiozitate: cum calculati media zilnica a anului la BVB? De cand s-a listat Hidroelectrica, ati publicat non-stop, tranzactii de x milioane "sub media zilnica a anului"

    E un mesaj care-l repetati in fiecare zi!!! Cred ca daca va uitati la tranzactiile BVB lunare/anuale ar fi simplu de observat ca tranzactiile zilnice DIN PIATA SECUNDARA au crescut EXPONENTIAL. La cata experienta aveti,la faptul ca ziarul BURSA e mai vechi decat Bursa de Valori nu cred ca nu faceti diferenta intre piata primara=IPO si cea secundara.Intrebare: de ce aveti mesajul asta ZILNIC care este eronat? Ce va supara atat de tare de confundati niste notiuni pe care orice incepator ale pietei de capital le stie? Nu astept raspuns. Sunt convins ca o sa-mi stergeti mesajul.

    P.S. Sunt un cititor al ziarului BURSA si activez in piata de capital din 1997 

    unde sunt fanii IMPact?

    tot in bula? tot? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb