BVB: Un număr de 16 emitenţi vor debuta miercuri pe piaţa AeRO

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 8 septembrie 2015

Un număr de 16 emitenţi din diverse sectoare ale economiei vor debuta, miercuri, pe piaţa AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq şi de pe segmentul "nelistate", informează un comunicat de presă publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transferul pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene.

Cei 16 emitenţi care vor intra pe AeRO sunt: Faimar Baia Mare, Sticloval Vălenii de Munte, Rafinăria Astra Română Ploieşti, Magazin Universal Maramureş Baia Mare, Ruşca Hunedoara, Camexip Băicoi, Electrometal Timişoara, Fimaro, Cluj-Napoca, Comcereal Slobozia, Relee Mediaş, Commixt Buftea, Talc Dolomita Hunedoara, Sinter Ref Azuga, Diasfin Bucureşti, Scut Bacău şi Foraj Sonde Videle.

"AeRO este o nouă şansă pentru companiile care vor să folosească piaţa de capital în beneficiul lor şi al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susţinerea proiectelor, dar şi pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenţă, listarea pe piaţa reglementată", precizează BVB.

În prezent, pe piaţa AeRO sunt admise la tranzacţionare 225 de companii, cu o capitalizare cumulată de 3,58 miliarde de lei (808,9 milioane de euro).

Piaţa AeRO este segmentul dedicat titlurilor de capital (acţiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, poveştilor lor de creştere, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri.

Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO, sub un concept reproiectat şi reconstruit, a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb