BVB va implementa un nou program de tranzacţionare

Mirabela Vasile
Companii / 15 septembrie 2015

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va implementa un nou program de tranzacţionare din data de 5 octombrie a anului acesta, ca urmare a îndeplinirii unui set de premise, prin utilizarea de noi instrumente, în întampinarea aşteptarilor clienţilor, informează un comunicat de presă.

BVB introduce o sesiune specială a pieţei dedicată numai pentru piaţa Deal, după dobandirea unei relevanţe mai mari a pieţei principale (Regular) faţă de piaţa de negociere (Deal) în prima jumatate a anului în curs (82% vs. 18%). Investitorii vor dispune de o nouă fereastră de 20 de minute pentru executarea tranzacţiilor in piaţa Deal, cu acţiuni, ETF si unităţi de fond, având la dispoziţie şi termeni flexibili de decontare (T+1 sau T+2), pe bază brută.

Etapa de tranzacţionare continuă a sesiunii zilnice de tranzacţionare se reduce pentru acţiuni, ETF si unităţi de fond, după implementarea noilor reguli cu privire la paşii de preţ, care vor intra în vigoare începand din 21 septembrie. Noile reguli cu privire la paşii de preţ creează premisele pentru o tranzacţionare mai activa.

Nu în ultimul rând, momentul de închidere pentru acţiuni, ETF, unităţi de fond, obligaţiuni şi titluri de stat tranzacţionate pe piaţa reglementată va fi standardizat, în direcţia aşteptată de clienţi.

"Consecvenţi angajamentului nostru către investitorii actuali şi potenţiali, suntem într-o continuă căutare de noi mijloace şi măsuri de îmbunătăţire a pieţei, care trebuie să ofere oportunităţi pentru investitorii care tranzacţionează în fiecare zi, sau execută tranzacţii intra-day, urmandu-şi strategia pentru a câştiga bani", a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Începand din 5 octombrie, etapa de tranzacţionare continuă pentru toate instrumentele menţionate anterior se va încheia la 17:55 pentru piaţa principală, urmată de cinci minute pentru etapa de Pre-Inchidere. Ulterior, vor fi 10 minute pentru etapa de Tranzacţionare la închidere, iar piaţa Deal va rămâne deschisă până la 18:30 pentru acţiuni, ETF şi unităţi de fond.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5889
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8369
Gram de aur (XAU)Gram de aur348.3880

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb