CA SĂ-ŞI MAI ACHITE DIN CREDITERadu Pălăgheanu a vândut acţiuni Banca Transilvania de 1,2 milioane lei

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Radu Pălăgheanu a vândut acţiuni Banca Transilvania de 1,2 milioane lei

Radu Pălăgheanu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV), a vândut, luni, 650.000 de acţiuni TLV, încasând 1,2 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Radu Pălăgheanu a declarat, pentru ziarul BURSA, că a decis să îşi vândă din participaţia la "Banca Transilvania" pentru achitarea unor credite.

Întrebat care este motivul vânzării de acţiuni TLV, în contextul în care a fost reconfirmat, recent, de acţionari, pe funcţia de administraor al băncii, Radu Pălăgheanu ne-a spus: "Este foarte simplu. Am patru credite - două în lei şi două în euro, pe care le tot «învârt» şi la care tot plătesc. Am constatat că, deşi am beneficiat de rescandenţări, creditele nu se reduc. M-am hotărât să le lichidez. Tot ce am vândut din participaţii s-a dus în credite. Banii pe pachetul de acţiuni TLV vor fi folosiţi pentru achitarea celui de-al doilea credit în euro şi voi rămâne cu două credite în lei".

Domnia sa ne-a spus că a vândut acum întrucât se aşteaptă ca preţul acţiunilor să scadă, după data de înregistrare stabilită la AGA de bilanţ. Acţionarii înregistraţi la data de 30 mai urmează să primească acţiuni gratuite, în cadrul majorării de capital prin încorporarea rezervelor din profitul de anul trecut.

Radu Pălăgheanu ne-a spus că decizia să vândă acţiuni TLV nu are legătură cu performanţele băncii.

Acţiunile TLV au încheiat în scădere cu 2,2% şedinţa de tranzacţionare de vineri, după o depreciere bruscă pe finalul sesiunii, pentru ca luni dimineaţă să pice cu până la 4%. Ulterior, cotaţia şi-a mai revenit, încheind ziua de luni în minus cu 1,64%, la 1,8 lei/unitate.

Preţul mediu de vânzare în tranzacţiile efectuate de Radu Pălăgheanu a fost de 1,8538 lei/unitate.

Acţionarii Băncii au aprobat, anul trecut, alocarea de acţiuni gratuite către membrii conducerii şi angajaţi.

Potrivit băncii, motivul acestei distribuiri este oferirea şi implementarea unui sistem de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a angajaţilor pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Horia Ciorcilă, a primit 1,02 milioane de acţiuni, în programul de fidelizare.

Banca Transilvania a înregistrat, în primul trimestru al anului, un profit brut de 123,5 milioane lei, mai mare cu 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, respectiv un profit net de 103,4 milioane lei, cu 22,6% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimis Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, deţinând un pachet de 14,61% din titluri. Alţi acţionari importanţi sunt SIF Moldova (8,35% din acţiuni), SIF Banat-Crişana (4,52%) şi SIF Muntenia (4,08%). SIF Oltenia are 2,03% din titluri, iar SIF Transilvania 0,65%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS