Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Căile ferate italiene văd o oportunitate într-o alianţă cu "Alitalia"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Căile ferate italiene văd o oportunitate într-o alianţă cu "Alitalia"

O asociere cu "Alitalia", compania aeriană italiană care are probleme financiare, ar putea fi o oportunitate pentru "Ferrovie dello Stato" (societatea naţională de căi ferate), însă guvernul de la Roma nu a propus încă nimic în acest sens, potrivit directorului executiv al grupului feroviar, Gianfranco Battisti.

Oficialul companiei a declarat, citat de Reuters, că vede numeroase sinergii cu "Alitalia", inclusiv în privinţa biletelor şi a rutelor.

"Alitalia", companie care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială anul trecut, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor. Ca parte a procesului de administrare, guvernul caută un cumpărător pentru companie, dar intenţionează să păstreze o deţinere de 51% din operatorul de transport aerian.

În luna aprilie, ministrul Industriei de la Roma Carlo Calenda a declarat că Guvernul de la Roma va extinde, până la sfârşitul lunii octombrie, termenul limită pentru vânzarea "Alitalia".

Procesul de vânzare a "Alitalia" a fost întârziat din cauza incertitudinilor provocate de alegerile generale des-făşurate în martie, în Italia.

Tot în primăvara curentă, Guvernul de la Roma a anunţat şi amânarea până în 15 decembrie a termenului-limită pentru achitarea împrumutului în valoare de 900 de milioane de euro acordat de statul italian pentru a menţine "Alitalia" pe linia de plutire.

Încheierea procesului de vânzare şi achitarea creditului erau iniţial prevăzute pentru 30 aprilie.

Amintim că, în septmebrie 2017, Grecia a finalizat vânzarea grupului feroviar "Trainose" către "Ferrovie dello Stato", contra sumei de 45 de milioane de euro.

Privatizarea "Trainose" a întâmpinat numeroase amânări. Când a venit la putere în 2015, noul Guvern de stânga din Atena a oprit privatizarea "Trainose", dar a relansat-o în ianuarie 2017, ca parte a unui acord semnat cu creditorii internaţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie