Abonament gratuit

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU:"Domnului Iohannis nu îi pasă de Republica Moldova"

T.T.
Politică /

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că preşedintelui Klaus Iohannis nu îi pasă de Republica Moldova decât din perspectiva voturilor pe care speră să le obţină de la moldovenii cu dublă cetăţenie, liderul ALDE criticând declaraţia şefului statului privind construirea unui consens politic pentru a fixa ca prioritate naţională parcursul european al Republicii Moldova.

"Realitatea, din păcate, este că domnului Iohannis nu îi pasă de Moldova decât, cel mult, din perspectiva voturilor pe care speră să le obţină de la fraţii noştri cu dublă cetăţenie. Domnului Iohannis nu îi pasă de prezentul ori viitorul Moldovei, nu face vizite acolo, nu dă semne că l-ar interesa unirea ori aducerea ţării în UE, ba chiar are grijă să ne reamintească faptul că suntem 'două popoare'. Domnului Iohannis nu îi pasă dacă Moldova e hărăzită să rămână perpetuu o zonă-tampon între UE şi Rusia, care să ajute vesticii să doarmă mai liniştiţi. Întrebarea nu e de ce nu a organizat domnul preşedinte 'al doilea Snagov' dedicat problematicii relaţiei cu fraţii de peste Prut, aşa cum ne-a promis solemn în campanie. Întrebarea e dacă măcar a avut vreodată intenţia să facă asta. Vorbe frumoase care dau bine doar în programele electorale şi nimic mai mult, într-o Românie a lucrului bine < < tăcut > > ", scrie Călin Popescu-Tăriceanu, pe Facebook.

Referindu-se la angajamentul şefului statului privind realizarea unui consens politic pentru a fixa ca prioritate naţională parcursul european al Republicii Moldova, preşedintele Senatului spune că este "emoţionant", dar "găunos", arătând că Iohannis "nu doar că nu a schiţat cel mai mic gest de a organiza cadrul pentru un nou Pact de la Snagov, dedicat fraţilor moldoveni, ci a lăsat, din contră, impresia că a uitat complet de Moldova, în ansamblu".

În sprijinul afirmaţiilor sale, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că "nu e întâmplător" faptul că preşedintele Iohannis şi premierul de atunci, Dacian Cioloş, nu au avut nicio reacţie în 2016, când ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, "declara public şi scandalos că Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure" şi că "Moldova nu este România, are propria sa istorie şi propriile provocări".

Şeful Senatului face referire şi la afirmaţiile lui Klaus Iohannis din luna martie, legate de momentul reunificării, când a spus că acesta va fi atunci "când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru" şi susţine că nu e întâmplător nici faptul că luna trecută preşedintele "a avut reacţii confuze şi întârziate vizavi de evenimentele tensionate de la Chişinău, mergând până la a cere instrucţiuni de la domnii Tusk şi Juncker legat de ce ar trebui să facă şi să spună".

Tăriceanu critică şi faptul că şeful statului a chemat-o la Cotroceni pe Maia Sandu, premierul moldovean, "cu noaptea în cap", pentru a nu întârzia la Bruxelles, arătând, astfel, spune el, care este ordinea priorităţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DOMNULE viitor PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI și ale tuturor ROMANILOR, TĂRICEANU ce a făcut acest TRĂDĂTOR DE TARA, BĂUTOR DE SINGE în 5 ani de zile. Răspuns NIMIC, NIMIC, NIMIC, De multe ori ia cerut DEMISIA lui PONTA și el nu a vrut sa și-o dea, PONTA ia răspuns acestui ODIOS, BLESTEMAT, TIRAN, ca se duce la BRUXELLES și tace ca MUTA LA HORAsi ce a urmat ca îl încurcă PONTA. A comandat MASACRUL DE LA COLECTIV pentru IUBITUL LUI CIOLOȘ, ȘI VREAU GUVERNUL MEU. Ca sa se întâmple asta SINGUR, SINGUREL a recunoscut ca a trebuit sase treacă și sa se calce peste cadavre. Lui nu ia pasat de de nevinovate le cadavre și de sutele de răniți, mutilați pe viata(65 DE MORȚI ȘI 300 INVALIZI PE VIATA exact cit a fost IUBITUL LUI CIOLOȘ prim ministru 1AN DE ZILE ADICĂ 365 DE ZILE, 365 DE SUFLETE NEVINOVATE DISTRUSE, nu ia pasat de NEVINOVAȚI COPII ȘI PENSIONARI și nu a vrut sa semneze pentru mărirea alocațiilor și pensiilor PINA nu la obligat C. C. R. VENINUL DE VIPERA ESTE MIERE DE ALBINE pe lingă ura care ne-o poarta noua ROMANILOR. El nu are sentimente este un DIAVOL ÎNTRUCHIPAT ÎN CHIP DE OM. A fost atâtea inundații și catastrofe și nu sa dus nicăieri sa vadă și sa vorbească cu aceste familii greu încercate. Credeți că are SENTIMENTE, MILA pentru REPUBLICA MOLDOVA. Pentru CONCEDII, VACANTE, SCHIURI pe banii noștri are timp și-a se întâlnească cu IUBIȚII LUI, JUNKER, WEBER, TIMMERMANS si lista e lunga. Și nemții lui rid de el ca se pupa cu JUNKER DEUTSCHE WELLE(VALURILE GERMANIEI)

    1. Nene esti bolnav rau, te-au dilit antenele, du-te la un psihiatru. O sa ajunga parsivul asta presedinte cand o zbura ala din cotet, doar diliti ca tine il vor vota, noroc ca sunteti putini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie