Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Ziarul BURSA #Politică /

Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru alegerile prezidenţiale

Liderul ALDE, Călin Popes-cu Tăriceanu, a anunţat, ieri, aşa cum era de aşteptat, că este candidatul ALDE la Preşedinţie. Domnia sa a declarat că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a transmis că PSD este prea mare să nu aibă propriul candidat şi totodată i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

Tăriceanu a declarat: "Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie. I-am spus doamnei Dăncilă că va urma o competiţie electorală. În campanie spiritele se mai înfierbântă, nu e exclus ca la nivel local să avem nişte luări de poziţie care să nu fie întotdeauna concordante. (...) I-am atras atenţia doamnei Dăncilă asupra acestor lucruri".

Preşedintele ALDE a mai adăugat că peste jumătate dintre alegătorii coaliţiei PSD şi ALDE ar fi de acord cu ideea unui candidat comun, iar din acelaşi bazin electoral aproximativ 80% l-ar prefera pe liderul ALDE.

În plus, Tăriceanu a afirmat că în PSD bântuie un semntiment defetist: "Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun probema de a câştiga alegerile prezidenţiale".

De asemenea. Tăriceanu este optimist cu privire la înfrângerea lui Iohannis, principalul contracandidat şi cel mai bine plasat în sondaje. El a explicat că cetăţenii aleg o persoană des-pre care ei îşi imaginează că întruchipează cât mai mult aspiraţiile lor.

Liderul ALDE a spus că nu crede că preşedintele Iohannis "merită să i se mai acorde un al doilea mandat" pe motiv că acesta "a închis ochii şi chiar a încurajat abuzurile din justiţie, nu a fost capabil că promoveze interesele României în cadrul Consiliului European, nu a făcut mai nimic decât vizite externe costisitoare cu o suită numeroa-să care presupun cheltuieli nejustificate".

"În afară de faptul că şi-a aruncat cu dispreţ paltonul pe capota maşinii, nu am văzut alte gesturi care să marcheze mandatul preşedintelui actual", a spus Tăriceanu.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că vor rămâne "parteneri corecţi în coaliţia de guvernare".

"Voi face toate eforturile să duc o campanie corectă şi dacă se poate spune cu o atitudine de respect faţă de doamna preşedintă PSD, aşa cum acord respect şi celorlalţi candidaţi, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să subliniez defectele sau lipsurile pe care ceilalţi contracandidaţi le au", a afirmat Tăriceanu.

El a spus că ALDE a stabilit deja calendarul primelor acţiuni ale partidului, spunând că va merge în judeţe "pentru a lua contact direct cu cetăţenii".

Preşedintele ALDE a adăugat că "spre finele lunii august" ar trebui făcută o nouă cercetare sociologică şi "atunci poate PSD-ul va găsi mai înţelept să mergem pe o candidatură comună decât să mergem pe candidaturi separate".

"Cercetările sociologice nu o indică pe doamna Dăncilă ca fiind principalul contracandidat al lui Iohannis. Principalul contracandidat sunt eu", a afirmat preşedintele ALDE în acest context.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, tot ieri, referitor la o eventuală ieşire de la guvernare a formaţiunii, că nu s-a luat o atfel de hotărâre. El susţine că ar fi o variantă bună ca PRO România să vină la guvernare, pentru a reface configuraţia politică de după 2016.

Întrebat dacă ALDE va avea discuţii cu PRO România pentru a susţine un candidat comun, Călin Popescu Tăriceanu a spus, potrivit news.ro, că a discutat cu Victor Ponta pe acest subiect, dar problema este că ALDE este la guvernare, iar PRO România este în opoziţie. În acest context este "impropriu" ca Pro România să rămână în opoziţie, consideră Tăriceanu.

"În ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare, nu s-a luat o astfel de hotărâ-re. Varianta cealaltă ar fi ca PRO România să intre la guvernare. Cred că ar fi o soluţie foarte bună pentru că în acest fel am reface configuraţia politică de după 2016. Nu vreau să vorbesc în numele PRO România, nu ştiu să vă spun mai mult", a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă există riscul ca PSD şi ALDE să piardă guvernarea în cazul unui eşec la prezidenţiale, Tăriceanu a afirmat: "Dacă există această teamă, atunci tot ei trebuie să se gândească la remediu".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. este doar un alt caca-maca care a contribuit din plin la distrugerea tarii.

  Restitutio in integrum, dar asa ca hrebenciucii sa se improprietareasca cu zeci de mi de hectare padure si alte fel de fel de terenuri, ca sa avem si noi falitii/mosierii nostri, marirea aparatului bugetar cu sute de mii de noi angajati, o masura de-a dreptul ruinatoare pentru tara, jaful deproportii de la ANRP... toate, toate aceste dezastre sunt legate de numele acestui nemernic, care, ce sa vezi si sa nu crezi, se viseaza in somnu-i nesimtit, de seara pina dimineata, nici mai mult nici mai putin decit presedintele tarii.

  Cit a incercat nemernicul sa fie macar interimar! Trezirea din vis a fost pentru el mereu dureroasa. Si, din cauza unor nemernici ca el, pentru noi! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ȚARA DUCE LIPSĂ DE ,, LUCRĂTORI " NU DE președinți ..

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS