Călin Tatomir, fostul şef Microsoft România, pledează vinovat în faţa DIICOT pentru evaziune fiscală

Laura Boico
Anticorupţie /

Călin Tatomir, fost şef la Microsoft România, alături de Norbert Hauser şi alte 6 persoane au fost arestaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 12.935.213 lei. Din această sumă, Călin Tatomir, a prejudiciat statul cu 2.909.547 de lei, respectiv 2.147.759 lei, prin două firme, în dosar fiind arestat şi un fost asociat al fratelui lui Sebastian Ghiţă, transmit surse din presă.

Fostul şef Microsoft România a recunoscut în faţa instanţei că a făcut evaziune fiscală în perioada 2004 - 2014, rolul său fiind acela de a negocia, încheia şi semna formal contracte şi alte documente cu firmele fantomă "în scopul de a crea aparenţa realităţii prestării serviciilor fictive".

"De altfel, cu ocazia declaraţiei de suspect dată în cauză, inculpatul Călin Tatomir a confirmat faptul că începând chiar cu anul 2004 (deci anterior perioadei infracţionale reţinute în cauză), firmele SC CCT SRL şi SC CD SOFTWARE CONSULT SRL (cu privire la care a recunoscut că de la înfiinţare, a fost singura persoană care a coordonat şi condus în fapt şi drept activitatea acestora) au derulat relaţii comerciale fictive (având ca obiect prestarea serviciilor sus-expuse) până în anul 2014 cu firmele SC.C.G. SWISS CONSULTING GRUP SRL Bucureşti, SC ARM IT & C PROMPT SRL Bucureşti, SC POLLO TRADING SRL Bucureşti, SC ASTRA TIPĂRITURI SRL Bucureşti şi SC CANTOR IT&C SRL Bucureşti, la propunerea inculpaţilor Arsenie Cristian Valeriu şi Hauser Norbert", se arată în referatul procurorilor DIICOT, conform aceloraşi surse.

De asemenea, în perioada 2008 - 2014, aflat la conducerea firmelor SC CCT SRL şi SC CD SOFTWARE CONSULT SRL, a prestat facturi fiscale nereale vizând prestarea de servicii fictive în domeniul IT precum şi servicii fictive constând în livrarea de diverse produse promoţionale, de către firmele fantomă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS