Camera Deputaţilor a respins 24 de proiecte de lege

C.I.
Politică / 30 martie

Camera Deputaţilor a respins 24 de proiecte de lege

Camera Deputaţilor a respins, astăzi, 24 de proiecte de lege, printre care şi cele referitoare la înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, la introducerea pensiilor speciale pentru aleşii locali sau instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice", informează Agerpres.

Cel mai vechi proiect respins de deputaţi datează din 2007 şi se referă la statutul controlorului civil de trafic aerian, dar sunt şi 8 proiecte aflate la reexaminare ca urmare a declarării lor neconstituţionale în integralitate, prin decizii ale Curţii Constituţionale.

În acest sens, Camera Deputaţilor a respins propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, declarată neconstituţională, care prevedea acordarea unei "indemnizaţii pentru limită de vârstă" primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor judeţene, care îndeplinesc vârsta standard de pensionare. Un proiect respins este şi cel iniţiat de PSD şi fostul preşedinte al formaţiunii Liviu Dragnea care prevedea înfiinţarea Fondului suveran de investiţii, fiind, de asemenea, declarat neconstituţional.

Deputaţii au respins şi Ordonanţa de urgenţă 34/2020 care modifica OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în sensul majorării limitelor maxime şi minime ale sancţiunii contravenţionale a amenzii aplicabile persoanelor fizice şi persoanelor juridice, precum şi stabilirea categoriilor de sancţiuni contravenţionale complementare pentru nerespectarea măsurilor dispuse. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către CCR.

Un alt proiect respins ca neconstituţional se referă la reorganizarea ANAF, în sensul revenirii la modul de organizare a administraţiilor financiare la nivel judeţean, iar altul modifică şi completează unele acte normative din domeniul sănătăţii, în sensul stabilirii unor incompatibilităţi ale profesiei de medic, medic dentist şi farmacist, modificării vârstei de pensionare a medicilor, introducerea sistemului de telemedicină şi reglementării statutul spitalului republican.

Deputaţii au mai respins proiectul de lege care are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unităţii Civice", iniţiat de fostul senator PSD Liviu Pop, precum şi proiectele referitoare la înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor în municipiul Iaşi şi la introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare de către elevii din învăţământul de stat.

Alte proiecte respinse se referă la modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, la impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte regimul materialelor explozive şi la reglementări în domeniul protecţiei animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice.

Deputaţii au respins şi un proiect care completa Legea nr.123/2012, în sensul desemnării ANRE ca autoritate competentă cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie să îl înmagazineze, dar şi un proiect care viza completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului în sensul ca persoanele fizice şi juridice să poată administra îngrăşăminte chimice doar dacă deţin un program de fertilizare bazat pe analizele chimice ale solului.

Un alt proiect respins a fost iniţiat de fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi care prevedea instituirea, pentru autorităţile care achiziţionează mai mult de 10 autoturisme anual, a obligaţiei ca un procent de minim 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Anulat tot și trecut la legea : dinte pt. dinte și ochi pt. ochi : i - am prinde din urmă pe vechi capitaliști ( aprox. 6 luni ).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro