ICT

CAMERA DEPUTAŢILOR:Comisia juridică a decis sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris

S.B.
Politică / 01 aprilie

Comisia juridică a decis sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, joi, să propună Biroului permanent sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris, aceasta fiind cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor, informează Agerpres.

Deputaţii jurişti au luat această decizie după ce au analizat adresa Biroului permanent cu privire la sesizarea depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tanasă cu privire la "comportamentul grobian şi limbajul vulgar" al acestuia după şedinţa de plen din 24 martie.

"Eu n-am participat la vot, pentru că nu era normal să votez într-o speţă în care am depus sesizarea, dar comisia va propune cea mai gravă sancţiune care există în Regulamentele şi Statutul senatorilor şi deputaţilor, respectiv avertismentul scris. Aceasta este cea mai gravă sancţiune care se poate dispune", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul USR PLUS Silviu Dehelean, vicepreşedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

El a menţionat că există mai multe variante de modificare a Regulamentului.

"Eu cred că, la momentul la care a fost gândit Regulamentul, nu exista reprezentarea unor astfel de comportamente în Parlament. Activitatea parlamentară s-a desfăşurat în anumite limite. Chiar dacă unii ne acuză că am fi avut şi noi comportamente care au depăşit cadrul parlamentar, este adevărat, dar niciodată nu a fost atins nivelul acesta de vulgaritate şi nici de violenţă verbală, de agresivitate. Noi am acuzat nişte situaţii (...), iar demersurile noastre au fost strict pentru a ne face vocea auzită şi pentru a putea să propunem amendamente. Care a fost mobilul în cazul evenimentelor de săptămâna trecută, mi-e greu să-mi dau seama, probabil că a fost o acţiune de provocare", a arătat deputatul USR PLUS.

Potrivit acestuia, sancţiunea propusă de Comisia juridică nu-i va descuraja, cel mai probabil, pe cei de la AUR.

"Dar este foarte important să existe un mesaj din partea Parlamentului către cetăţeni decât a obţine un efect persuasiv pentru parlamentarii de la AUR, care sunt extremişti, care se pare că au şi carenţe de educaţie. "Nu mă aştept să obţinem rezultat", a adăugat Dehelean.

Luni, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de o sesizare depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tanasă.

În documentul depus în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi Comisiei juridice, cei doi deputaţi USR PLUS solicită "efectuarea demersurilor regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare săvârşite de deputatul Dan Tanasă".

"Ţinând cont de toate temeiurile de fapt şi de drept invocate, apreciem că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deontologiei parlamentare (...) şi apreciem că este imperios necesară sancţionarea deputatului Dan Tanasă. Considerăm că lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament grobian, motiv pentru care vă înaintăm spre soluţionare prezenta sesizare", se arată în documentul care a fost trimis Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Tot luni, USR PLUS a anunţat că propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Proiectul vine, potrivit USR PLUS, ca urmare a "derapajelor incalificabile şi inacceptabile" consemnate în Parlament săptămâna trecută, cu prilejul conferinţei de presă susţinute de doi membri ai Guvernului în contextul dezbaterilor pe tema desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Mai mulţi parlamentari AUR l-au admonestat, miercuri, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în timp ce susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna. Deputatul AUR Dan Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. El a adresat, totodată, o serie de jigniri mai multor deputaţi USR, printre aceştia fiind Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. USR-PLUS ajunsi la guvernare pe usa din dos cu ciomagul in mana si ....(placuta suedeza) in gura si-au impus vrerea. Dan Tanase a fost avertizat ca a spus niste adevaruri. Ramane constiintei colective ca exista sosete gaurite mai valoroase decat ilustrii juristi ai USR-ului.

    Bravo! Violenta de orice fel trebuie sanctionata (de oriunde ar veni), pentru a nu deveni un model negativ.

    Useristii nu sunt nici pe departe fete mari, sunt cele mai mari curva

    Tanasa a fost delicat , pentru ce merita porcii din usr . cand e vorba de ei , e democratie , nu se pune !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro