Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CAMERA DEPUTAŢILOR: Personalul silvic cu atribuţii de pază va fi dotat cu armament de serviciu

D.F.
Miscellanea /

Personalul silvic cu atribuţii de pază va fi dotat cu armament de serviciu

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu.

Proiectul de lege modifică statutul personalului silvic şi a fost adoptat cu 232 voturi pentru.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor. Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţa", arată textul proiectului.

Un alt amendament adoptat menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare corelarea actualului statut al personalului silvic cu realităţile derivate din evoluţiile domeniilor de activitate în care funcţionează.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Si pana in prezent personalul silvic cu atributii de paza trebuia dotat cu armament de serviciu si legea 295 o permitea. Unde era problema?

    Obligatia era prevazuta in HG 1076/2009 privind paza fondului forestier. 

    Insa personalul silvic nu este si nu trebuie asimilat cu agentii de paza(desi politia asta vrea)..paza ar trebui facuta de Jandarmerie si Politie. De-asta au salarii nesimtite si varsta de pensionare la 50 de ani 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS