Camera Lorzilor adoptă un amendament ce le permite cetăţenilor să rămână autormat în Regatul Unit după Brexit

B.B.
Internaţional /

Camera Lorzilor adoptă un amendament ce le permite cetăţenilor să rămână autormat în Regatul Unit după Brexit

Camera Lorzilor a adoptat un amendament - împotriva avizului Guvernului lui Boris Johnson - vizând să apere drepturile cetăţenilor Uniunii Europene (UE) care trăiesc în Regatul Unit după Brexit, relatează Reuters.

Este pentru prima oară când premierul conservator se află în minoritate în Camera superioară a Parlamentului după victoria sa triumfală în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, în urma cărora a obţinut largă majoritate absolută în Camera Comunelor.

Depus de Partidul Liberal-Democrat (Lib-dem), amenamentul adoptat luni în Camera Lorzilor - cu 270 la 229 de voturi - le acordă cetăţenilor europeni dreptul automat de a rămâne în Marea Britanie după divorţ, prevăzut la 31 ianuarie.

Textul adoptat de Camera Comunelor prevedea ca cetăţenii europeni să efectueze un demers pe lângă autorităţi pentru a obţine dreptul de a rămâne în Regatul Unit.

Orice modificare operată de către Camera Lorzilor este necesar să revină în camera Comunelor, care poate fie să o adopte la rândul său, fie s-o respingă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS