Campionatul European de Securitate Cibernetică: S-a stabilit lotul naţional lărgit al României

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 mai

Campionatul European de Securitate Cibernetică: S-a stabilit lotul naţional lărgit al României

English Version

Prima ediţie a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (OSC) şi cea de-a cincea ediţie a Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică (RoCSC) şi-au desemnat câştigătorii, ambele competiţii oferind posibilitatea primilor 15 clasaţi de a face parte din lotul naţional extins al României (Team Romania) şi de a se pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică - ECSC din acest an. Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) informează: "Etapa naţională a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (OSC), competiţie aflată la prima ediţie şi inclusă în premieră în calendarul oficial al olimpiadelor şi concursurilor şcolare de către Ministerul Educaţiei, a avut loc în perioada 23-24 mai 2024 la Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, în acelaşi timp desfăşurându-se at, tot în campusul universităţii, şi etapa finală a Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică (RoCSC). Tinerii eligibili pentru a participa în ambele competiţii, care au parcurs etapele anterioare şi s-au calificat în fază finală, au putut concura atât la OSC, cât şi la RoCSC, programul concursurilor fiind construit astfel încât să permită participarea simultană".

Olimpiada s-a desfăşurat în două etape: faza judeţeană (2 martie 2024) şi faza naţională (23-24 mai 2024). Similar, ediţia din 2024 a RoCSC a avut tot două etape: calificare, desfăşurată online (8 - 10 martie 2024) şi finala, organizată în format fizic (23-24 mai 2024). Elevii clasaţi pe primele locuri în clasamentul general al etapei naţionale a OSC au primit premii şi menţiuni acordate în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare.

Pe lângă premii, OSC oferă oportunitatea primilor 15 elevi clasaţi (din 97 de participanţi) la faza naţională de a face parte din lotul naţional extins al României (Team Romania). Aceştia se vor pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică - ECSC, care va avea loc în acest an în luna octombrie, la Torino (Italia). Deopotrivă, RoCSC permite celor mai buni 15 tineri, dintre cei 40 calificaţi la faza finală, să facă parte din acelaşi lot preliminar al Team Romania, în ordinea punctajului. Echipa naţională de securitate cibernetică (Team România) va fi formată din cinci Juniori (cu vârste de până la 20 de ani) şi cinci Seniori (21-25 de ani), plus două rezerve. Componenţa echipei se va stabili după participarea la o etapă de pregătire organizată de Centrul Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, DNSC, ANSSI, împreună cu profesori şi experţi din partea partenerilor Orange România şi Bit Sentinel. Subiectele şi metodologia OSC au fost elaborate şi evaluate de Comisia Centrală a Olimpiadei de Securitate Cibernetică (CCOSC), formată din reprezentanţi ai Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), ai Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, ai Asociaţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), precum şi profesori şi experţi din partea partenerilor din mediul privat, Orange România şi Bit Sentinel, ce vin cu o vastă experienţă în organizarea de competiţii de securitate cibernetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb