Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

"Carrefour" şi-a realizat ţinta de profit în 2009

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Carrefour" SA, cel mai mare retailer din Europa, şi-a realizat ţinta de profit în 2009, iar în acest an urmăreşte să-şi majoreze vânzările pe plan intern, drept pentru care l-a numit pe James McCann în funcţia de director de operaţiuni pentru Franţa.

McCann, care a condus anterior operaţiunile retailerului britanic "Tesco" Plc în Malaiezia şi Ungaria, va face parte din noua echipă de conducere a "Carrefour", care îl are în frunte pe directorul executiv Lars Olofsson.

Profitul operaţional al companiei franceze a scăzut cu aproape 16% anul trecut, la 2,78 miliarde de euro (4 miliarde de dolari). Suma se situează la limita superioară a intervalului anticipat de societate: 2,7-2,8 miliarde de euro, şi depăşeşte estimarea analiştilor - 2,6 miliarde de euro.

"Carrefour" vrea să investească aproximativ 230 de milioane de euro ca să atragă clienţi în Franţa şi vestul Europei.

În ultimul trimestru din 2009, vânzările companiei franceze au sporit cu 1%, la 26 miliarde de euro, după ce aceasta a deschis noi magazine, iar cererea a crescut în America Latină. În Franţa, care aduce aproape jumătate din cifra vânzărilor companiei, valoarea livrărilor s-a diminuat cu 0,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS