Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Carrie Lam va retrage proiectul de lege privind extrădarea

A.M.
Internaţional /

Carrie Lam (Sursa foto: Twitter)

Carrie Lam (Sursa foto: Twitter)

Carrie Lam, liderul de la Hong Kong, va anunţa, miercuri, retragea oficială a proiectului de lege privind extrădarea, care a provocat protestele din ultimele trei luni, potrivit presei locale, citate de Reuters.

O sursă guvernamentală a confirmat informaţia pentru agenţia Reuters.

Propunerea legislativă ar fi permis operaţiuni de extrădare în China, unde justiţia este controlată de Partidul Comunist.

Nu este sigur că această retragere a proiectului va pune capăt protestelor, numite Mişcarea Umbrelelor.

Aceasta era principala cerinţă a protestatarilor. Protestele au evoluat şi sute de mii de oameni cer acum o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

Lam a spus în trecut că proiectul este "mort", însă nu l-a retras.

Ea a spus săptămâna trecută la o întâlnire cu oamenii de afaceri că a cauzat "un dezastru de neiertat" prin introducerea proiectului de lege privind extrădarea şi că, dacă ar avea de ales, s-ar scuza şi ar demisiona, potrivit înregistrării obţinute de Reuters.

Lam a ţinut marţi o conferinţă de presă televizată, la care a declarat că niciodată nu a cerut să demisioneze şi că Beijingul crede că Guvernul ei poate rezolva criza fără intervenţia Chinei.

Guvernul chinez a respins propunerea ei de a interveni în conflict. El a criticat demonstraţiile şi a avertizat că vor avea un impact important asupra economiei Hong Kong-ului. Totuşi, Beijingul a spus că dacă aceste manifestaţii afectează securitatea Chinei, va interveni.

Ministrul chinez de Externe a spus că Guvernul central "susţine, respectă şi înţelege" decizia lui Lam de a suspenda proiectul.

Marţi noapte au avut loc din nou demonstraţii. Forţele de ordine au intervenit cu gloanţe de cauciuc şi spray-uri lacrimogene pentru a dispersa mulţimea din două puncte ale oraşului. Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani au fost spitalizaţi. Doi sunt în stare stabilă şi unul a fost externat.

Poliţia a negat în mod repetat că a folosit forţa excesiv. Marţi după-amiază, oficialităţile vor susţine o conferinţă de presă.

De la începutul seriei de proteste, au fost arestaţi 900 de oameni, între ei, de la finalul săptămânii trecute, trei lideri ai Mişcării Umbrelelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS