Cartel ALFA cere demiterea lui Marius Budăi

S.B.
Politică / 4 iunie

Cartel ALFA cere demiterea lui Marius Budăi

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA a cerut, printr-o scrisoare deschisă, demiterea ministrului Muncii pentru gestionarea defectuoasă a conflictelor de muncă şi solicită un dialog social real şi responsabil, informează news.ro.

Sindicaliştii mai cer transferul unui procent din contribuţiile sociale înapoi către angajator.

"Conflictul social amplu existent astăzi în România şi care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct: al unor decizii politice greşite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs şi întreţinut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare şi prin întreţinerea unor inechităţi majore în societate; al incompetenţei promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali. In fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucţionarea dialogului social şi atitudinea arogantă a guvernanţilor au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulţumirile lucrătorilor", se arată în scrisoarea CNS Cartel ALFA.

Potrivit sursei citate, ministrul Muncii invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social.

"Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal şi dictatorial dialogul social. El invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social. Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR - reforma pensiilor speciale, legea salarizării şi reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparenţă, modul în care clasa politică ţine cu dinţii de privilegii aberante şi sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleşilor, ratarea termenelor din PNRR, dar şi semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetenţa guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză. Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii si intrarea intr-un dialog social real şi responsabil", transmite CNS Cartel ALFA.

Sindicaliştii mai cer transferul imediat a unui procent din contribuţiile sociale ale angajaţilor înapoi către angajator.

"O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuţiile sociale ale angajaţilor înapoi către angajator. Haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau ameninţă cu greva. Răspunsul acestora vine după şiruri lungi de nemulţumiri în care negocierile au eşuat, iar doleanţele lor nu au fost luate în seamă.Nu doar incompetenţa domnului Budăi ne-a adus în acest prag, ci şi lipsa de preocupare, empatie şi solidaritate cu oamenii muncii, ruptura majoră dintre clasa politică şi cetăţeni. Politicienii tratează sindicaliştii din educaţie precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la celălalt, fără a zice ceva clar. Accentul se pune pe "nevoia de terminare a grevei" şi nu pe soluţionarea problemelor şi a cauzelor acestora", se mai arată în document.

CNS Cartel ALFA se decară solidar cu personalul din educaţie care se află în grevă şi transmit că politicienii trebuie să îşi asume şi să deconteze eşecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor.

"Reprezentanţii clasei politice trebuie să îşi asume şi să deconteze eşecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor, care au trasformat România în ţara muncii ieftine, a lucrătorilor lipsiţi de drepturi şi venituri decente, a serviciilor publice subfinanţate, la care din ce în ce mai puţini au acces!

CNS Cartel ALFA îşi exprimă solidaritate cu personalul din educaţie care a decis continuarea grevei, cu personalul din sănătate şi cu toate categoriile socio-profesionale care îşi revendică drepturile legitime!", se precizează în scrisoare.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. ...

  1. buda i

  budai nu este schimbat la fel ca v popescu sau daea pentru ca face politica guvernului si a statului roman , ar trebui guvernul sa-si dea demisia .budai si restul sint tapi ispasitori .

  1. Budai si-a luat bacul la 36 de ani. Despre ce vorbim aici?

   si virgil popescu si-a luat bacul la 36 de ani ? despre ce vorbim aici ? nu pricepi ca daca vine altul in locul lui budai nu poate face altceva decat ce primeste ordin ? iti inchipui ca fiecare ministru e pe persoana fizica ?

  Au dreptate in aceasta sinteza a doleantelor sindicale ,dar e foarte ipocrit (si partinitor) sa ridice abia acum problema modificarilor fiscale facute de PSD Dancila : trebuiau sa insiste cu revenirea la sistemul de contributii angajat si angajator demult ! E absolut fatarnic si fals sa ridice abia acum ,dupa atatea guverne si atatia ani in care angajatii au saracit din cauza ca au fost incarcati numai ei cu contributiile ,si exact cei tineri si la inceput de cariera sunt cei mai afectati ! E ca si cand ar cauta sa justifice catre membrii de sindicat simpli ca ei au ridicat problema ,dar nu se face nimic ! Si de ce nu adauga sindicatele din invatamant aceasta cerere pe lista lor ,ca asta ar aduce si cresterea venitului net care l reclama dupa aceatsa ordonanta Ciuca ar ajunge aproape de cer ei net ! Sa ceara si sa preseze pe punctul asta acum ,altfel in alta legislatura ...nu mai au trecere necazurile angajatilor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb