CARTEL ALFA:Se discută creşterea pragului de neimpozitare a pensiilor

V.G.
Companii / 3 august

Se discută creşterea pragului de neimpozitare a pensiilor

La nivelul guvernului, se discută neimpozitarea pensiilor până la pragul de 3000 de lei (de la 2000 lei, acum). Preocuparea pentru a compensa erodarea veniturilor din pensii este salutară. Este extrem de îngrijorător însă că nu vedem preocupare şi în cazul veniturilor din salarii. Majoritatea angajaţilor au venituri extrem de mici şi văd în fiecare zi cum acestea li se micşorează sub asaltul preţurilor, se arată într-un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Orice măsură de combatere a efectelor inflaţiei trebuie aplicată şi salariaţilor sau altor categorii de lucrători.

"În politica de ocupare, Ministrul Muncii pare absent şi nu şi-a exprimat punctul de vedere. Spre exemplu, măsura supra-taxării contractelor de muncă part timp a fost adoptată din pure raţiuni fiscale, de către ministerul Finanţelor, fără o intervenţie a Ministerului Muncii care să protejeze salariaţii. Sunt, într-adevăr, nenumărate abuzuri privind utilizarea contractelor parţiale pentru o muncă care se desfăşoară în realitate 8 sau chiar 10 ore zilnic. Le-am reclamat adesea. Însă există instrumente specifice de control, pe care statul de fapt nu le utilizează", arată sursa citată.

Ministrul Finanţelor afirmă că discută acum ridicarea acestui prag de neimpozitare a pensiilor cu ministerul Muncii, "care are toate datele cu privire la sistemul public de pensii şi date privind rata de deprivare materială severă, riscul de sărăcie, coşul de consum, care trebuie luate în calcul astfel încât cetăţenii vulnerabili să fie ajutaţi."

"Oare datele privind salariile extrem de mici, valoarea coşului minim, dublă faţă de salariul minim, rata sărăciei în muncă lipsesc de la Ministerul Muncii?", adaugă sursa citată.

"Este o perspectivă greşită şi extrem de dăunătoare. Guvernul nu este un agent de caritate care 'ajută' cetăţenii la greu. Rolul său e să ia măsurile necesare pentru a asigura un nivel de trai decent. Fără discriminare. Asta poate să însemne de pildă să taxexe suplimentar veniturile unor companii care fac profituri imense din această criză." a declarat Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei Cartel ALFA.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" cere guvernului să abordeze unitar măsurile de compensare a efectelor inflaţiei, pentru toate categoriile de venituri.

"Cerem adoptarea unor măsuri sociale în sprijinul lucrătorilor, printre care actualizarea urgentă a salariului minim astfel încât să acopere creşterea de preţuri. Atragem atenţia că măsurile sociale propuse de guvern ignoră complet lucrătorii, tocmai cei care contribuie cel mai mult la buget!", se mai arată în comunicat.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" a luat fiinţă în 1990 pentru a oferi lucrătorilor români o reprezentare reală şi democratică. Confederaţia este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trebuie impozitate salariile,pensiile speciale si cele asa zise de servici,pentru spagile ce le-au primit.

    ieri la discursul lui ciuca , realitatea tv si antena 3 , titrau mare ca sint impozitate pensile inte 2000 si 3000 lei , asa au inteles ele . de acolo luati informatii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro