Casa Albă a cerut Facebook să cenzureze şi adevărul despre "vaccinurile" anti-Covid

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 ianuarie

Casa Albă a cerut Facebook să cenzureze şi adevărul despre "vaccinurile" anti-Covid

"În urma acţiunii neconstituţionale a statului, americanilor li s-a dat impresia că există un consens ştiinţific în privinţa problemelor de importanţă critică din jurul Covid-19".

Wall Street Journal

Călin Rechea

Sub pretextul combaterii dezinformării şi a "ştirilor false", autorităţile din Statele Unite au "racolat" principalele platforme de socializare, cum sunt Facebook, Twitter sau Instagram, pentru a transmite doar adevărul adevărat. Acesta spune că doar injectarea cu seruri experimentale poate elibera masele de sub teroarea celei mai mari pandemii cunoscute vreodată de omenire.

Adevărul adevărat a fost, din păcate, altul. Michael Shellenberger, un fost activist fanatic de mediu care s-a transformat în susţinător al energiei atomice, a scris recent pe contul său Substack că "sub presiunea din partea Casei Albe, Facebook a cenzurat ştiri de cele mai multe ori adevărate". Aceste ştiri "nu au avut dezinformări", ci "doar au descurajat vaccinarea".

Afirmaţiile lui Shellenberger sunt susţinute de un email din martie 2021, trimis de Facebook ca răspuns unei solicitări din partea unui consilier al Casei Albe.

Shellenberger scrie că Facebook a răspuns "defensiv" cererii şi a precizat că "permitem publicarea unui conţinut de cele mai multe ori adevărat deoarece experţii noştri ne-au subliniat că este important să lăsăm oamenii să-şi discute experienţele personale în ceea ce priveşte vaccinul", dar că "aceste experienţe şi îngrijorări personale pot fi puse într-un context alarmist, şocant sau senzaţional".

Cu alte cuvinte, "minunatele fiinţe umane" care administrează "haznaua" numită Facebook nu au deloc probleme de conştiinţă atunci când îşi terorizează în mod gratuit "abonaţii", iar "ştiinţa" este doar o noţiune goală de orice conţinut, dar pe deplin "înţeleasă" de "influencerii" semianalfabeţi de pe reţelele de socializare care ştiu de unde bate vântul.

În faţa cererilor tot mai agresive de la Casa Albă, unde se preciza că "serviciul dumneavoastră pare să alimenteze ezitarea în faţa vaccinării", oficialii Facebook au dat asigurări că "vom elimina acele grupuri, pagini şi conturi care promovează disproporţionat conţinutul alarmist".

Corespondenţa electronică dintre Facebook şi Casa Albă face din parte documentele aferente procesul deschis de Procurorul General al statului Missouri, Andrew Bailey, împotriva Casei Albe pentru violarea Primului Amendament al Constituţiei SUA.

Unul dintre reclamanţii din cazul Missouri v. Biden, Aaron Kheriaty, fost profesor la Facultatea de Medicină din cadrul University of California Irvine, a semnat recent un articol în Wall Street Journal, cu titlul "The White House Covid Censorship Machine".

"Primul Amendament interzice guvernului să să angajeze în cenzurarea punctelor de vedere", scrie Kheriaty în WSJ, iar "guvernului îi este interzis să încerce ocolirea restricţiilor constituţionale prin obligarea unor companii private să acţioneze în acest sens".

Corespondenţa electronică dintre Facebook şi Rob Flaherty, director de Strategie Digitală la Casa Albă, demonstrează că "guvernul federal a forţat în mod ilegal companiile pentru a se asigura că americanii vor primi doar informaţii aprobate de stat în ceea ce priveşte Covid-19".

"În urma acţiunii neconstituţionale a statului, americanilor li s-a dat impresia că există un consens ştiinţific în privinţa problemelor de importanţă critică din jurul Covid-19", se mai accentuează în articolul din WSJ, unde profesorul Kheriaty mai afirmă că directorul de la Casa Albă a exercitat presiuni şi asupra Google în aprilie 2021, în condiţiile în care portalul YouTube, deţinut de Google, a fost acuzat că "îndreaptă oamenii către ezitare în privinţa vaccinurilor".

În urmă cu câteva zile, Procurorul General al statului Missouri a publicat documente suplimentare care "expun schema de cenzurare a platformelor de socializare de către Casa Albă".

Printre acestea se regăseşte corespondenţa prin care Casa Albă cere Twitter să-l cenzureze pe Robert Kennedy Jr., unul dintre cei mai mari critici ai Casei Albe şi autorul cărţii "Adevăratul Anthony Fauci".

Un alt document arată presiunile Casei Albe pentru blocarea punctelor de vedere ale jurnaliştilor şi comentatorilor de orientare conservatoare Tucker Carlson şi Tomi Lahren.

Procurorul General al statului Missouri subliniază că procesul Missouri vs. Biden are ca scop să "demonstreze că oficialii de rang înalt din guvernul federal au colaborat cu numele mari din sectorul tehnologic pentru a viola dreptul la liberă exprimare garantat de Primul Amendament al Constituţiei".

Atacul incalificabil al autorităţilor americane împotriva libertăţii de exprimare ridică numeroase semne de întrebare şi în ceea ce priveşte "adevărul" din spatele campaniilor de vaccinare derulate extrem de agresiv, inclusiv prin încălcarea unor drepturi fundamentale ale omului, în Europa şi în ţara noastră.

Oare când îşi vor asuma aceşti "oameni de stat" responsabilitatea şi vor plăti pentru distrugerea în masă a vieţii "supuşilor", care nu trebuie să-şi pună întrebări incomode, ci doar trebuie să sufere şi să moară în linişte?

Opinia Cititorului ( 23 )

 1. Pas cu pas libertatile omului se ingradesc. Si nu e vina "lor" ca incearca. Ci a popoarelor care accepta. Si nu numai gunoiul numit "covid" si tot ce rezulta din el. Cand te afli dincolo de Adevar imbratisezi doar falsul.

  Speranta, iubire si nadejde. Dintre care cea mai mare e iubirea. Ptr cine intelege si patrunde Cuvantul... 

  1. Pas cu pas libertatile omului se ingradesc pentru ca omul a devenit mai puternic prin accesul la informatie. Pentru cei nascuti in acest mileniu, va rog sa va uitati la niste filme care trateaza subiecte de afaceri facute in anii 80. Veti vedea cum Buffett statea si citea rapoarte anuale tiparite de sute de pagini. Informatia era tiparita si trebuia cautata cu lumanarea si minata cu tarnacopul. Prin contrast, azi, telefonul singur te trezeste sau te deranjeaza de pe toaleta daca apare o informatie sau dezinformatie de interes. Si omul reactioneaza, isi schimba votul, poate iese la protest, poate da in cap cuiva. In secolul trecut, canalele de stiri, cele cateva, difuzau doar ce dorea statul.

   De aceea se ingradesc drepturile omului. Pentru ca omul informat este mai puternic si scapa de sub controlul puterii statului. 

   Adevarul despre experimentul totalitar iese la iveala in fiecare zi.

   Minciuna are picioare scurte, se spune.. poti sa minti un popor, o tara, o planeta, dar nu o poti face la infinit.

   Procentul redus de vaccinare arata ca oamenii si-au dat seama ca atat virusul cat si vaccinul au fost produse in laboratoarele totalitarismului mondial elitist coordonatw de masoneria mondiala (elitele corupte care vorbesc despre reducerea populatiei planetei prin vaccinare)  

  Cât de bine se aplică două din proverbele românilor politicii oficiale de închidere a gurilor celor care aveau curajul să pună la indoiala eficacitatea și siguranța vaxului experimental.

  1. "Adevărul umblă cu capul spart." Asta pentru perioada plandemica. 

  2. "Minciuna are mereu picioare scurte." Asta acum după ce au trecut panica și isteria covidiene induse cu bună știință de autorități. 

  Adevărul iese până la urmă la iveală, chiar și cu capul bandajat:)

  Felicitări Bursa pentru ținerea la curent. 

  Punctele de vedere alarmiste erau adevarul?

  1. Ne au mintit cu covidul ne mint si cu razboiul,de ce,pentru ca au pe cine mintii

   Erau puncte de vedere diferite, inclusiv medicale ale unor somități în materie de virusologie.

   Alarmiste au fost oficialitățile. 

   De fapt, toată propaganda aberantă s-a bazat pe un sentiment atât de uman, frica, dar și pe șantaj și ostracizare a celor care nu credeau în vaxul mântuitor. 

   Vorba lui Câtu: antivaccinisti teroriști:)

   Zau asa,el promisase lui ursula ca romamii sunt cuminti si ascultatori si se inteapa chiar de 10 ori iar voi...

   Dar punctele de vedere diferite care sustineau ca vaccinarea duce la moarte in 6 luni, la solzi pe piele, la infertilitate pe trei generatii nu au folosit tot sentimentul uman al fricii, nu au fost tot mesaje alarmiste?

   Nu toti oameni care au lucrat in virusologie la un moment dat au fost somitati in domeniu. 

   Punctele de vedere care nu respectau linia oficiala erau cenzurate iar cei care le exprimau au fost marginalizati si terorizati profesional. Sa nu uitam.

   Au fost la fel de alarmiste ca și aberațiile oficiale propovăduite de neica nimeni și de presa plătită cu bani de la buget.

   Cui pe cui se scoate:) 

   Luc Montagnier a fost doar una din somitatile medicale care au atras atenția asupra vaxului. 

   Ăsta a descoperit virusul HIV și a primit Nobelul pentru medicină în 2008 parcă, dar a fost trecut și el la categoria conspiraționisti. 

   Și ca el mulți alții, la fel de "analfabeți" în ale virusologiei și bolilor infecțioase. 

   Pe cine să cred, pe ei sau pe mustele și jurmele autohtone care au continuat cu apologia vaxului zeamă, în ciuda evidenței?

   Si ce dovezi au adus Luc Montagnier si restul somitatilor medicale de care vorbesti?

   cauta singur pe net ce dovezi a adus , pentru ca propagandistii ca tine , orice le spui nu accepta .

   Montagnier n-a apucat sa aduca dovezi ca la cei 89 de ani nu stia ca si vorbitul despre vaxx ii provoaca moartea subita, ar fi trebuit sa stie cum sta treaba cu conspiratiile

   Si-a exprimat punctul de vedere în baza experientei de o viață ca virusolog eminent.

   Dovezi? Ai fi vrut o formula matematică sau ce? 

   Dovada cea mai vie că vaxul a fost apă de ploaie inventată pe repede înainte este exact apariția tulpinilor și numărul mare de infectați cu acest covid în cele mai înțepate țări din lumea asta. 

   Chestiile astea le-a prevăzut și explicat, când încă era vaxul 1 sau 2. 

   Bulgaria și România au fost pe harta verde a imunizatilor în condițiile în care au avut cele mai puține înțepari. 

   Uite-te la decesele din prezent, inclusiv intre cei înțepați, care nu au fost împiedicate de zeama sigură și eficientă. Nu vreau să zic ba din contră. 

   Vorbești de moarte subită la Montagnier care avea 89 de ani și mai faci și ironii ieftine.

  SUA si toti cei subordonati din UE si toata lumea au restrictionat drepturile omului. ONU aservita SUA a tacut malc si tace in continuare. ONU ar trebui desfiintata pentru ca este o institutie aservita intereselor SUA. Australia si-a batut joc de Novak Djokovic si toate forumurile internationale ii aplaudau si multi de aici din Romania il denigrau pe sarb. ONU a tacut din nou. Austria a introdus certificatul verde si daca nu il aveai nu mai puteai sa muncesti. Au interzis dreptul la munca sa ramai muritor de foame. ONU a tacut din nou. Franta se gandea sa aopte certificastul verde si Macron ii enerva si la facea viata grea celor care nu s-au vaccinat. Germania era si ea pe punctul de a adopta certificatul verde. ONU a tacut si nu a zis de ineptiilr scoase de Macron si de certificatul verde. Daca Putin nu incepea razboiul in Ucraiana eram toti cu calusul in gura si cu certificatul la noi, cu 10 doze la purtator. In concluzie s-a vazut ce usor au manipulat masele. Cei vaccinati fanatici erau gata sa te linseze ca nu te-ai vaccinat si ai alta parere fata de a lor. Era un linsaj mediatic peste tot de la autoritati, mass-media si fanatici vax. Mai rau ca in cel de-al doilea razboi mondial. Cel mai mare experiment facut pe omenire de democratii din SUA si UE.

  1. se termina razboiul sa vezi atunci orori

  sel ectia Naturala isi face treaba oricum :-)

  1. Dar daca este ajutata isi face treaba si mai bine

  SUA au o buna ocazie sa arate sustinatorilor ei ca a ramas un bastion al democratiei , adevarului si al justitiei adevarate . ce a facut acea adm a Casei Albe se potriveste regimurilor totalitare . se impun masuri ferme , altfel SUA va intra la categoria , si restul .... unde este si Romania din pacate .

  SUA au o buna ocazie sa arate sustinatorilor ei ca a ramas un bastion al democratiei , adevarului si al justitiei adevarate . ce a facut acea adm a Casei Albe se potriveste regimurilor totalitare . se impun masuri ferme , altfel SUA va intra la categoria , si restul .... unde este si Romania din pacate .

  1. Din pacate minti.SUA nu este un bastion al democratiei nici macar in propiul teritoriu.vezi ce usor cazi in plasa manipulatorilor?Cir teste niste almanahe si o sa vezi care e adevarul

  La începutul pandemiei era un profesor tailandez din Germania care estima pe la 30 de morți numărul victimelor COVID 19.

  Apologeții lui au consumat niște mandarine vreo 2-3 luni, predicțiile s-au dovedit a fi utile pentru numerele de stand-up comedy, manipulările și-au făcut efectul, viața merge înainte.

  A pățit ceva? E la pârnaie pentru crimele comise? A fost doar măreața libertate de exprimare. 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro