Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Casa lui Nicolae Dinischiotu, scoasă la licitaţie

L.I.
Miscellanea /

Sursă foto: Artmarck

Sursă foto: Artmarck

Casa lui Nicolae Dinischiotu din fostul cartier evreiesc din Bucureşti, estimată la 5 milioane de euro, este scoasă la licitaţie de Artmark, scrie News.ro.

Realizată în stil eclectic, cu puternice tuşe neoclasice, casa a fost construită la finalul secolului al XIX-lea, având destinaţie comercială.

Imobilul are 60 de camere, o curte interioară de 60 de metri pătraţi, şi dispune de un teren cu o suprafaţă de 239 de metri pătraţi.

Casa este parte din ansamblul de arhitectură "Strada Elias Jacques", înscris pe Lista monumentelor istorice 2010 - Municipiul Bucureşti.

Stilul imobilelor cu dublă utilizare - spaţiu comercial la parter şi spaţiu de locuit la etaj - a fost adus de evrei, odată cu aşezarea lor în zona Lipscani, zona comercială a Bucureştiului, mai scrie News.ro.

Monumentalismul construcţiei este dat de elementele neoclasice: cornişa, pilaştrii, frontoanele triunghiulare şi ancadramentele ferestrelor.

Proprietatea a aparţinut înainte de naţionalizare lui Nicolae Dinischiotu, ministru adjunct al Economiei Naţionale în perioada de domnie a regelui Mihai I, informează agenţia.

Are trei laturi stradale cu spaţii comerciale la parter, una pe B-dul I.C. Brătianu, a doua pe strada Sfânta Vineri şi a treia pe strada Elias Jacques.

Casa a fost consolidată şi renovată parţial între anii 1990-1992, lucrări care s-au făcut cu păstrarea arhitecturii originale.

Preţul de pornire este de 4,5 milioane de euro, potrivit News.ro.

Strada Elias Jacques poartă numele unuia dintre cei mai bogaţi români. Industriaşul, bancherul şi moşierul Jacques Manachem Elias s-a născut la Bucureşti în 1844, într-o familie de evrei. Un mare filantrop, şi-a lăsat prin testament întreaga avere Academiei Române. A fost consilier al regelui Carol I şi a dat numele uneia dintre cele mai cunoscute unităţi medicale din ţară, Spitalul Elias, mai scrie News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce oameni au trait in tara nostra!!! Asa o sa lase si dragnea proprietatile din Brasil ca doar pentru noi "munceste". Astea din Romania sunt ca si "lasate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS